Altında iki farklı iddia: 600 lirayı da gorebilir süratle düşüşe de geçebilir

Eftal

Global Mod
Global Mod
Altın meblağları yatırımcısının yüzünü güldürüyor. Altının ons fiyatı ve dolar kurundaki yükselişe paralel paha kazanan altının gram fiyatı, 526 lira düzeyinde süreç görüyor.

Tıpkı dakikalarda çeyrek altın 867 lira, yarım altın 1733 lira, Cumhuriyet altını ise 3.450 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı 1792 dolardan süreç görürken piyasa uzmanları ise altındaki üst taraflı rallinin devam edebileceğine vurgu yaparak yatırımcısına davette bulunuyor.

GÖZLER AMERİKAN MERKEZ BANKASI’NDA

Altın ons fiyatının 1750-1787 dolar aralığında kalmaya devam ettiğini belirten Altın Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, düşüş ve yükselişler için bu bant aralığının dışına çıkılması gerektiğine vurgu yaparak, ”Amerikan Merkez Bankası FED’in açıklamalarını yakından takip ediyoruz. FED varlık alımları ile ilgili kasım ayını işaret ederse ons tarafında 1650 dolar düzeyine kadar bir geri çekilme mümkün olabilir. Takviye düzeyi olarak 1650 dolar düzeyini takip edeceğim. Lakin varlık alımları ile ilgili bir öteleme gerçekleşirse tekrar 1.805 dolar düzeyine kadar yükselen bir trend de nazaranbiliriz. Lakin benim kestirimin 1650 dolar düzeyini test etmeden yeni yükselişlerin olmayacağı istikametinde.”

Altının ons fiyatı 1792 dolardan süreç görüyor.

BU DÜZEYLERE İNERSE ALIM FIRSATI ORTAYA ÇIKABİLİR

Orta ve uzun vade için ons altında1650 dolar düzeyinin alım fırsatı olduğunu düşündüğünü aktaran Memiş kelamlarını şu biçimde sürdürdü;

”Çünkü dünyada önemli bir enflasyon riski oluşmaya devam ediyor. Enflasyonun olduğu yerde altın üzere bedelli madenler her vakit inançlı liman özelliği taşır. Jeopolitik riskler devam ediyor, enflasyon artmaya devam ediyor, güç krizleri var. Aslında altın meblağlarını olumlu tarafta destekleyecek pek epeyce etken var. O yüzden ben ons altının yine 1800 dolar düzeyinin üstünde 1900 dolar – 1960 dolar bandına kadar bir yükselişi mümkün görüyorum.”

GRAM ALTINDA 600 LİRA VARSAYIMI

Gram altının dolar/TL’den epeyce önemli manada dayanak bulduğunun altını çizerek gram tarafındaki kestirimlerini paylaşan Memiş, ”Geçen yılın doruğu 540 lira düzeyiydi. Bu düzey üst taraflı kırılabilir. 560-580 lira birinci etapta takip edeceğimiz düzey. Ancak bu yükselişlerin devamı ile 600 lira düzeyini de kuvvetli görüyorum.” diye konuştu.

Gram altının fiyatı son yükselişlerle birlikte 526 liraya kadar çıktı.

YIL BAŞINDAN BU YANA 75 LİRALIK KIYMET ARTIŞI

Gram altın TL fiyatının yıla 451 lira düzeyinden başladığını da hatırlatan Memiş, bugün yaptığımız hesaplama ile 75 liralık bir bedel artışının ortaya çıktığının görüldüğünü kaydetti.

FİYATA DEĞİL ELİNİZDEKİ ÖLÇÜYE BAKIN

Altın bozduracak olanlara ‘oldukca telaşlı olmayın’ diye ikazda da bulunan Memiş, yatırımcıların fiyatlara değil elindeki ölçüye bakması gerektiğine vurgu yaparak, ‘Çünkü elindeki ölçüsü artıran altın yatırımcısı bence şanslı. O yüzden gram altın TL fiyatındaki yükseliş trendinin bittiğini çabucak hemen düşünmüyorum. Önümüzdeki aylarda bu yükseliş trendinin devam edeceğini öngörüyorum.” dedi.