Arsenal – Watford maçında skandal olay! Ozan Tufan…

İzmirliEfe

New member
Ozan Tufan’ın formasını giydiği Watford, İngiltere Premier Lig’in 11. haftasında Arsenal’e konuk oldu. Emirates Stadı’nda oynanan maçtan konut sahibi ekip 1-0 galip ayrıldı. Arsenal’e 3 puanı getiren golü 56. dakikada Emile Smith Rowe kaydetti.

Aubemeyang penaltı kaçırdı, Kucka kırmızı kart gördü

Bu ortada 36. dakikada Pierre Aubameyang’ın kullandığı penaltı atışını Watford kalecisi Ben Foster kurtardı. Müsabakanın 89. dakikasında kırmızı kart bakılırsan eski Trabzonsporlu Juraj Kucka ise konuk grubu 10 kişi bıraktı.

Ozan’a 10 üzerinden 5 puan

Fenerbahçe’de dönem başında Watford’a kiralanan Ozan Tufan müsabakaya birinci 11’de başlarken, 62. dakikada yerini Joao Junqueira’ya bıraktı. Ozan’ın Arsenal maçındaki performansı İngiliz basınında olumsuz biçimde yorumlandı. 10 üzerinden 5 puan verilen 26 yaşındaki orta saha oyuncusu için “Orta alanda rastgele bir topla ileri çıkış yahut denetim sunamadı” yorumu yapıldı.

Arsenal’den gol öncesi centilmenlik dışı hareket

Bu ortada Arsenal’in attığı gol öncesi yaşananlar Watford cephesinde büyük reaksiyon çekti Ozan Tufan’ın da ortasında yer aldığı hadisede mesken sahibi ekip futbolcularının centilmenlik dışı davranması Watford Teknik Yöneticisi Claudio Ranieri’yi bir çok kızdırdı.

Ozan Tufan’ın tedavisi için topu dışarı attılar ancak…

Gol öncesi Albert Sambi Lokonga ile girdiği ikili çabada sakatlanarak yerde kalan Ozan Tufan’ın tedavisi için ekip arkadaşı Danny Rose topu dışarı attı. Oyun bir daha başladığında ise Arsenalli futbolcuların centilmenlik gereği topu Watfordlu meslektaşlarına göndermeleri beklenirken, oyuna devam ettiler ve birkaç paslaşmanın akabinde Emile Smith Rowe’un golü geldi.

İkinci reaksiyon goldilk evvelki faule

Golün hemilk öncesinde ise hakemin, Arsenal’den Ainsley Maitland-Niles’ın Watfordlu Ismaila Sarr’a yaptığı faulü es geçtiğini tez eden konuk kadronun kızgınlığı ikiye katlandı.

Ranieri’den Arteta’ya: “Bu harekette hürmet yok”

Watford’un hocası Ranieri, Arsenal Teknik Yöneticisi Mikel Arteta’ya gol öncesi yaşanan bu olay niçiniyle reaksiyon gösterirken, Sarr’a yapılan müdahalenin de bir faulü hak ettiğini ileri sürdü. İtalyan teknik adam, Arteta ile görüşmesiyle ilgili olarak “Ona bu harekette hürmet olmadığını söylemiş oldum” dedi.

“Topun bize geri verilmesini bekliyorduk”

Ranieri maç daha sonrası yaptığı açıklamada “Bilmek istediğim tek bir şey var. Yerde bir adam varken topu dışarı attık ve herkes topun bize geri verilmesini bekliyordu. O durumda bir centilmenlik olması gerekiyor. Danny Rose, Moussa Sissoko, herkes ‘Hey, topu geri ver!’ diyor. Topu dışarı attığında, geri vermelisin. daha sonra Sarr’la topu alıp kontra atağa kalkıyoruz fakat net bir faul yapılmasına karşın verilmiyor. Bu inanılmaz!” diyerek isyanını lisana getirdi.

Arteta’dan Ranieri’ye yanıt: “Bir şey var ise özür dilerim”

Arsenal’in hocası Arteta ise maç daha sonrası yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, olayı görmediğini lakin bir yanılgıları var ise özür dilemekten memnun olacağını söylerken, oyuncularının karakterinin ise sorgulanmaması gerektiğini belirtti. İspanyol teknik adam “Ranieri bana bu hadiseden bahsetti. Bizim kadar dürüst bir grup olduğunu düşünmüyorum. Makus bir niyet yok. Hareketi görmedim lakin bir şey olduysa özür dilerim. Biz her vakit gerçek biçimde rekabet ediyoruz” diye konuştu.

Mikel Arteta: “En dürüst biziz”

Arteta basın toplantısında ise goldilk evvelki olayla ilgili bir soru üzerine “Oyuncularımı, kadromu ve kulübümü savunmak zorundayım. En dürüst biziz. Kimi vakit içinder saf bile olabiliyoruz. Bu hadisede kendimize avantaj sağlamak üzere bir niyetimiz olmadığına eminim” yanıtını verdi.

Watford ateş çizgisinde

11 haftası geride kalan İngiltere Premier Lig’de Arsenal 20 puanla 5. sırada yer alıyor. Düşme sınırını bir sıra üstünde, 17. basamakta bulunan Watford ise 10 puana sahip.