Çalışanları enflasyona ezdirmeyiz

Eftal

Global Mod
Global Mod
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen Memur-Sen Büyük Türkiye Buluşması’nda değerli açıklamalar yaptı. Erdoğan, seçimdilk evvel “Liyakati temel alacağız” diye ahkam kesenlerin seçimden daha sonra belediye takımlarını bölücü terör örgütünün uzantıları başta olmak üzere yandaşlarına peşkeş çektiğini söyleyerek “Yaptıkları kepazeliği de utanmadan, milletin yüzüne bakarak, en yetkili ağızlardan itiraf ettiler” diye konuştu.

BU ZİHNİYETİN İNSAFINA BIRAKMAYACAĞIZ

Bu zihniyetin belediyelerde son 2,5 yılda ortaya koyduğu yaklaşım ve uygulamalarla nasıl bir ülke ve idare hedeflediğini açık biçimde gösterdiğini vurgulayan Erdoğan, şöyleki devam etti: “Yaşadıklarımızın ışığında artık şu gerçekleri hepimiz epeyce daha güzel görüyoruz: Bunların hayalindeki Türkiye baskının, diktanın, faşizmin kol gezdiği, farklılıklara tahammül edilmediği bir ülkedir. Daima bir arada yürüttüğümüz hak ve hakikat çabasını sonuna kadar sürdürerek, milletimizi bu zihniyetin insafına inşallah bırakmayacağız.”

HALKIMIZ GÖRÜYOR

“Ne kadar saklamaya çalışsalar da bizim üzere milletimiz de bunların çapını, kapasitesini çok yeterli biliyor” sözlerini kullanan Erdoğan, kelamlarını şöyleki sürdürdü: “Karşımızdaki habis zihniyetin Türkiye’yi yalnızca geriye götüreceğini, son 19 yılda elde ettiği kazanımları kaybettireceğini halkımız fazlaca düzgün görüyor. Bunun için şahsımıza ve hükümetimize yönelik onca akına karşın, milletimizin her bölümü üzere kamu gorevlilerimiz de dayanaklarını ve dualarını bizden esirgemiyor. Biz de insanımızın ve ülkemize aşkla hizmet eden kamu bakılırsavlilerimizin inancını boşa çıkarmamak için gece gündüz çalışıyoruz. Ülkemizin imkanları genişledikçe, öteki işçilerimiz üzere memurlarımızın da bundan istifade etmesini sağlıyoruz. Hamdolsun, bugüne kadar sabit fiyatla çalışan kardeşlerimizi enflasyona ezdirmedik, bundan daha sonra da ezdirmeyeceğiz.”

3600 EK GÖSTERGE TAHLİLE KAVUŞACAK

Erdoğan, engellilere ve devlet muhafazasında yetişen bireylere verilen kamuda istihdam hakkının sistemli bir biçimde işletilmesini temin ettiklerinin de altını çizerek, şunları söylemiş oldu: “Bu kapsamda öğretmenlerimiz başta olmak üzere çalışanımızın kıymetli bir kısmını kapsayan 3600 ek gösterge sıkıntısını önümüzdeki yılın sonuna kadar tahlile kavuşturmayı planlıyoruz. hiç bir ayrım yapmadan, kimseyi ötekileştirmeden, her insanın huzuru ve refahı için çalışmayı sürdüreceğiz.”

Kimse kılınıza dokunamaz

Memurlara seslenen Erdoğan şunları söylemiş oldu: “Sizlerin aracılığıyla tüm kamu nazaranvlilerimize şu çağrıyı yapmak istiyorum: Kardeşlerim, Türkiye’de ne mafyaya ne de mafya siyasetine yer vardır. Biz bu makamda olduğumuz surece Allah’ın müsaadesiyle kimse sizin kılınıza dahi dokunamaz. Kâfi ki siz çalışın, üretin, ülkemize ve milletimize aşkla hizmet edin.”

İktisadın kitabını yazdık

Çanakkale’deki 18 Mart Köprüsü’nün son tabiyesinin vidalarının evvelki gün sıkıldığını hatırlatan Erdoğan, kelamlarını şu biçimde sürdürdü: “Şu anda burada 5 bin kişi çalışıyor. ‘Millet aç’ diyor. Bu 5 bin kişi burada çalışıyor. Ve buradan hepsi fiyatlarını alıyor. Bu sıkıntı iktisatta başınız nasıl çalışıyor buna bakıyor. İşte biz bu noktada iktisadın evelallah kitabını yazdık, yazmaya devam ediyoruz.”

Memur kardeşim bunlara pabuç bırakmayacak

28 Şubat sürecine değinen Erdoğan, “İrtica ile çaba kılıfı altında ortalarında kamu vazifelilerinin de bulunduğu yaklaşık 6 milyon insanımız vesayetçiler tarafınca fişlendi” dedi. Milletin inancıyla, kıymetleriyle, kültürüyle hengameli darbeci zihniyetin Türkiye iktisadına 300 milyar doların üzerinde ziyan verdiğini aktaran Erdoğan, şu biçimde devam etti:

BAY KEMAL TEHDİT EDİYOR

“Bu faşist zihniyetin mesleksel eğitim başta olmak üzere eğitim sistemimizde yaptığı tahribatın tesirlerini ortadan kaldırmak için hala uğraşıyoruz. Bay Kemal tehdit ediyor değil mi? Öğretmenleri tehdit ediyor, subayları tehdit ediyor, polisleri tehdit ediyor, hangi memur sınıfında kardeşlerimiz var ise bayağı hepsini tehdit ediyor. Lakin bilmiyor ki Allah’ın müsaadesiyle benim memur kardeşlerim, kamu bakılırsavlilerim bunlara pabucu bırakmayacak.”

Gözü yaşlı izledim

Çanakkale Savaşları sırasında, Ezineli Yahya Çavuş’un kahramanlık destanının anlatıldığı belgeselin galası, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın iştirakiyle Troya Müzesi’nde yapıldı. Belgesel göskavramının akabinde konuşan Erdoğan, belgeseli gözleri yaşlı olarak izlediğini söylemiş oldu. Öte yandan Erdoğan, ‘Çanakkale ortasında vurdular beni’ türküsünü söylemiş oldu.