Cristiano Ronaldo’dan Ballon d’Or tepkisi! “Yalancılar”

İzmirliEfe

New member
France Football Mecmuası’nın itibarlı mükafatı Ballon d’Or, Fransa’nın başşehri Paris’teki Theatre du Chatelet’te gerçekleşen dev tertiple sahibini buldu. Ballon d’Or’un sahibi harika yıldız Lionel Messi olurken, 6. olan Cristiano Ronaldo ise 2010 yılından daha sonra birinci kez birinci 3 sıranın haricinde kaldı. Ronaldo, ödül merasimi öncesinde toplumsal medya hesabından kendisi ile alakalı yapılan bir habere çok sert reaksiyon gösterdi.

Cristiano Ronaldo, Ballon d’Or ödül merasimi öncesi toplumsal medya hesabından yalanlama bildirisi yayınladı.

“Cristiano’nun tek bir gayesi var…”

Fotomaç’ta yer alan habere göre; Ronaldo, Ballon d’Or mükafatlarını dağıtan France Football’un genel yayın direktörü Pascal Ferre’nin “Cristiano’nun tek bir gayesi var, o da Messi’den daha fazla Ballon d’Or mükafatı ile emekli olmak. Biliyorum zira bana söylemiş oldu.” kelamlarını maksat aldı.

“Pascal Ferre palavra söylemiş oldu”

Ronaldo açıklamasında şu tabirleri kullandı:

“Pascal Ferre palavra söylemiş oldu. Kendini ve çalıştığı yayının tanıtımını yapmak için adımı kullandı.

“Kabul edilemez”

Bu kadar itibarlı bir mükafattan sorumlu kişinin, France Football mecmuasına ve Ballon d’Or’a her vakit hürmet duyan birine saygısızca bu türlü palavra söylemesi kabul edilemez. Bugün bir daha palavra söylemiş oldu. Galadaki yokluğumun niçininin karantinada olmam olduğunu söylemiş oldu.

“Ben kimseye karşı bir şey kazanmam”

Mesleğime en başından beri rehberlik eden şey, sportmenlik ve Fair Play ortasında kazananları tebrik etmektir. Ben kimseye karşı değilim. Her vakit kendim ve temsil ettiğim kulüp için savaşırım, kazanırım. Ben kimseye karşı bir şey kazanmam.

“Çocuklara düzgün bir örnek olmak”

Mesleğimde en büyük amacım, kulübüm ve ülkemin ulusal kadrosu için şampiyonluklar kazanmak. Mesleğimde en büyük gayelerinden bir başkası, profesyonel futbol olmak isteyen çocuklara ya da olanlara uygun bir örnek olmak. Mesleğimdeki bir başka maksadım ise dünya futbol tarihine ismimin altın harflerle yazılması.

“Gerisi umrumda değil”

Odağımın esasen bir daha sonraki Manchester United maçı, kulübüm, ekip arkadaşlarım ve taraftarlarımla kazanabileceğimiz her kupayı kazanmak. Ben buna motive olmuş durumdayım. Gerisi? Gerisi umrumda değil…”