Fatih Terim: Avrupa Ligi’nde olmayı istedik

İzmirliEfe

New member
AJANSSPOR-HABER

Galatasaray’ın UEFA Avrupa Ligi play-off tipi rövanş maçında Randers’ı alanında 2-1 yendiği maç daha sonrası teknik yönetici Fatih Terim açıklamalarda bulundu.

“Seyredene zevk veren bir maç oldu”

Terim, “Herbiçimde buradan yararımız epeyce gol yahut garanti bir maçtan çok oynadığımız olumlu futbol. Seyredene zevk veren bir maç oldu. 3 gün evvelden o sıcakta epeyce kıymetli bir maç oynadık. Buna karşın ikinci yarı yaptığımız 20-25 dakikalık tempo gol durumları getirdi. Birinci yarı rakip kalemize gelmeden 1 gol gördük kalemizde. Savunması, orta alanı ve atak oyuncularıyla bir bütün olarak düzgün oynadık. Üç günde bir oynanan maçlara karşın güzel bir tempo. Oyuncularımı kutluyorum, pes etmediler, kazanmayı istediler. UEFA Avrupa Ligi’nde olmayı istedik. Hoş bir maç izlettiğimizi düşünüyorum. Seyircimiz, sayısı ne kadar olursa olsun bize ne kadar etki ediyor söylemiş olduk.

“Kerem baya yoruldu. Onun için ikinci yarı Barış’ı tercih ettim”

Vakit zaman taraftarlarımız heyecanlı olarak kimi oyuncularımızın bir an evvelce oynamasını istiyor. Bilhassa genç oyuncular için vakit içindema fazlaca kıymeti. Tümüyle kaybedebilirsiniz, ne vakit nerede oynayacağınıza dikkat etmelisiniz. Barış Alper Yılmaz’ın Keçiörengücü’nden daha sonraki Galatasaray’daki birinci maçı PSV. Her geçen gün ağabeylerine arkadaşlarına ısındıkça daha âlâ olacak. Kerem baya yoruldu. Onun için ikinci yarı Barış’ı tercih ettim.

“İnşallah kazandırmaya devam ederiz”

Defans gerisine koşmakta başarılı ve ne kadar darbe alırsa alsın savrulmayan bir oyuncu. Gereğini yaptı hatta bana nazaran sol bek o kadar yoruldu ki sakatlanıp çıkmak istedi diye düşünüyorum artık. Yalnızca gençler değil, yaşı olan gençler de vardır. İnşallah kazandırmaya devam ederiz. Gerçek bildiklerimizi öğretiyor ve inandığımızı gösteriyoruz. Gerisi onlara kalıyor.

“Bugün göndermeyeceğiniz yarın gidebilir”

İki direğe bir amorti verseler güzel de… İçeri atacak inşallah. Futbol dinamik bir oyun. Bugün göndermeyeceğiniz yarın gidebilir; yarın göndereceğinizi tutabilirsiniz. Bitmeden konuşmamakta fayda var. Problem daima kalacakmış üzere oynamak. Oyuncu yarın da gidebilir fakat sarılırız, muvaffakiyetler dileriz. Ve veya da kalmak istiyorsa kalırım der.

Babel ayrılıyor mu?

Babel’den son vakit içinderda faydalanmıyorsak da özünde düzgün bir oyuncu. Benim de beğendim kıymetli bir oyuncu lakin her şey olabilir tabii” dedi.