Fatih Terim’den Marcao ve Kerem açıklaması: Çıkıp özür dileyecek!

İzmirliEfe

New member
AJANSSPOR-HABER

Galatasaray Teknik Yöneticisi Fatih Terim, Giresunspor’u deplasmanda 2-0 mağlup ettikleri müsabaka daha sonrası açıklamalarda bulundu.

“Oyuncularımı tebrik ediyorum”

Terim, “Açıkçası birinci 15-20 dakika biraz yadırganacak bir biçimdeydik fakat daha sonra toparladık. Golle birlikte daha da güzel oynamaya başladık. Penaltı kaçırdık, daha sonra tekrar ikinciyi bulduk. Ancak ikinci yarı biz de 10 kişi kaldık. ötürüsıyla 3 gün daha sonra bir maç olacağız, daha fazla koştuk daha fazla efor sarfettik. Çok da gol kaçırdık. Ancak 3 puanla dönmek, birinci maçta deplasmanda galibiyet alabilmek kıymetli bir şey. Onun için tebrik ediyorum oyuncuları.

Marcao-Kerem tartışması hakkında ne dedi?

Çok alışılagelmiş bir hadise değil. Hepimiz futbol alemi için söylüyorum soyunma odasında sahanın içerisinde her türlü münakaşayı ederiz. Hatta vakit zaman birbirimize saldırma noktasına geliriz, yükseliriz ancak alanda kendi arkadaşıyla birinci kere görüyorum. çabucak hemen ne olduğunu anlamış değiliz lakin ne olursa olsun beğenilen değil. İkisi de bizim oyuncumuz lakin Kerem bizim genç ve kıymetlimiz. Futbolda bu tip münakaşalar, aksiyonlar hayli, Biz teğe vakit zaman oyunculara yükseliyoruz lakin bunlar 2 dakika sürmez, çabucak çözülür lakin bu beğenilen olmadı hiç bir biçimde. Natürel tahlili bize ilişkin. Bir biçimde çözeceğiz. Kimse merak etmesin.

“Gereken her neyse biz yapacağız”

Maçtan yarım saat daha sonra yaptırım uygulanacak mı sorusu, yaptırımı yaparsak biz yapacağız kimseyi ilgilendirmez. Biz Galatasaraylılara sorumluyuz. Kamuoyuna futbolsevere de sorumluyuz ancak evvel kendi kulübümüze sorumluyuz. Hem Kerem’in gençliğini koruyacağız, Marcao’ya da gereken her neyse biz yapacağız yapacaksak.

“Önce çıkıp özür dileyecek herkesten”

İdare, teknik heyet, liderimiz olarak biz yapacağız. Maçın önüne geçti kamuoyu olarak am biz maçın önüne geçirmeye niyetli değiliz. Bir sakin olalım, ortalık biraz elektrikli. Her şeyi hallederiz. Evvel çıkıp özür dileyecek herkesten, evvel Kerem’den, Galatasaray’dan…

“Melo, Riera’yı yönettik bunu da yönetiriz”

Onu da öldürmeyelim fakat oburunun de hakkını yemeyelim. Biz bu tip hadiseleri fazlaca gördük ve hepsini çözdük. Melo, Riera’yı yönettik bunu da yönetiriz. İtidalli olmak zorunda olan insanlarız. Kimse merak etmesin. Bir kadro soruları açıklamak için ya da kimi şeyleri tatmin etmek için hareket etmeyiz, hudutla de hareket etmeyiz.

“Bizim vazifemiz herkesi kazanmak”

Bizim bakılırsavimiz herkesi kazanmak, yanlışı söz etmek. 19 yaşındakinin de hakkını korumak, 25-30 yaşındakini de. Galatasaray’ı memnun etmek için alırız kararları” dedi.