Forza Italia, Lig'e yeni saldırı: “Salvini paraculetto”. Başbakan yardımcısı: “Barış ve sevgi”

Sezai55

New member
Çığ başladı. Vergi kararnamesi nedeniyle dün başlayan çoğunluk çatışması, Forza Italia ve Lega'nın Rai lisans ücretindeki kesinti konusunda birbirlerine karşı çıkmasıyla sona ermiyor. FdI bu durumu yumuşatmaya çalışırken, bu arada hükümet de anlaşmazlık kararı konusunda Senato'ya güveniyor. 100 evet, 46 hayır ve 1 çekimser oy ile geçen güven. Süresi 18 Aralık'ta dolacak olan tedbir artık nihai onay için Oda'ya gidiyor.

Mavi oylamanın ardından konuya geri döndü Raffaele NeviFI ulusal sözcüsü, Affaritaliani ile röportaj yaptı. Forza Italia destekçisi için “hükümet denetimine gerek yok ancak seçmenlerle imzalanan programa saygı duymaya ve ortak şeyler yapmaya geri dönmeliyiz”.

Meloni ve Tajani hesaplaşması. “Ses tonunu alçalt”, “Böylece itibarımı kaybederim”

kaydeden Tommaso Ciriaco

28 Kasım 2024

Lig'e bir mesaj mı? “Sakinleşelim, ses tonumuzu düşürelim ve birbirimizle daha fazla konuşmaya devam edelim”, diye bitiriyor Nevi, daha sonra darbeyi indiriyor: “Salvini biraz paraculetto ve programın aynı zamanda vergi yükünde bir azalmayı da içerdiğini söylüyor 'Rai lisans ücretinde reddedilen değişiklik'i savunuyoruz.

Kısacası tonlar ağır. Ve İtalyan sözcü şunu belirtse bile, siyasi içerik aynı kalıyor: “Sözlerim Salvini'ye saldırgan geliyorsa özür dilerim, düşüncelerim yanlış yansıtıldı.” Akşam Bruno Vespa'nın kitabının sunumu sırasında başbakan yardımcısı kitabı “Barış ve sevgi” şakasıyla kapatmaya çalışıyor. Forza Italia'nın sekreterine ince bir kazı yapmaktan kaçınmadan: “Tajani gibi saygı duyduğum bir meslektaşımın Parlamento'da özel bir şirketin çıkarları doğrultusunda oy kullanacağını düşünmeyi reddediyorum.” Referans Rai lisans ücretini kesen Forzisti'ye değil Mediaset'edir.

Forza Italia geri adım atmıyor

Daha önce yine de müdahale etmek zorunda kalmıştı Antonio Tajani tartışmaları veya kinleri hariç tutan. Çoğunluk “İddia yok”, “Kabul etmediğimiz bir değişikliğe karşı oy kullandık çünkü bu 430 milyonun gelir vergisi oranlarını düşürmek ve orta sınıfın daha az vergi ödemesine yardımcı olmak için kullanılabileceği kanaatindeyiz. Buna rağmen, Kimseyle tartışmıyorum ve hiçbir sorun yok, çoğunluk çok sağlam, solun hiçbir yanılgıya kapılmaması gerekiyor, meclisin sonuna kadar devam edeceğiz ve İtalya'yı iyi yönetmeye devam edeceğiz”.

Meloni FI oylamasından rahatsız oldu: “Tökezlemenin faydası yok. Lübnan'da ateşi kesin, Rai'de neden olmasın?”

kaydeden Lorenzo De Cicco

27 Kasım 2024

Mavi milletvekillerinin başkanını küçümsüyor Paolo Barelli – “çoğunluk içinde sağlam ve uyumlu olması gereken bir rekabet yok” – ancak şunu da hatırlatıyor: “Eğer Fitto komisyonun başkan yardımcısıysa bunun nedeni, bizim ve Tajani'nin, EPP'nin bir parçası olan EPP içinde önemli bir rol oynamamızdır.” Avrupa'yı yöneten çoğunluk”.

Doğrudan yabancı yatırım arabuluculuğu

Tarım Bakanı, ateşe su atmaya çalışın, Francesco Lollobrigida: “Çoğunlukta bölünme mi var? – Fratelli d'Italia'nın temsilcisi soruyor – Meclisteki değişikliklerin, çoğunluk açısından varsayılanlardan farklı sonuçları olabilir. Parlamentonun bu anlamda faaliyet gösterme meşruiyeti vardır. Bunun çok yeni bir unsur olduğunu düşünmüyorum, değişiklikle ilgili oylamanın bu hükümetin olumlu sonuçlarını sorgulayabileceğini düşünmüyorum.”

Çevre Bakanı ironinin anahtarını seçerken Picket Fratin. “Ben endişelenmiyorum” diyen çoğunluk, “Ben daha çok eşimin beni azarlamasından endişe ediyorum” sözlerini kullandı.

Lig: Rai değişikliği yeniden gönderilsin mi? Savaş devam ediyor

“Hükümetin komisyona ertelediği bir değişiklikte çekimser kaldık, hükümete karşı oy veren Forza Italia'dan farklı. Bir çoğunluk gücü, açıkçası, sıcak su bulmuyorum, asla hükümete karşı oy kullanmamalı.” . Böylece Kuzey Ligi milletvekili Igor Iezzi. Rai lisans ücretindeki kesintiye ilişkin değişiklik yeniden sunulacak mı? “Bakalım. Lig, Rai lisans ücreti konusunda mücadeleyi hiç bırakmadı. Bunu geçen yıl yaptık ve kesinlikle tekrar yapacağız. Bütçeyi doğrudan takip etmiyorum, ancak değişiklik süreleri çoktan doldu.” Iezzi gülümsedi: “Şimdi bir değişiklik sunmak istiyorsanız, bunun tüm raportörler tarafından imzalanması gerekir ve dolayısıyla her partinin kendi raportörü olduğu göz önüne alındığında bunun biraz sorunlu olduğunu düşünüyorum.”

Meclis'teki tartışma

Bu arada, bütçe kanunuyla bağlantılı mali kararname olan uyumsuzluk kararnamesinin incelemesi Senato'ya geldi. Önce Paola Ambrogio (FdI), Dario Damiani (FI), Elena Testor (Lega) raporlarıyla genel tartışma yapıldı, ardından hükümet Ekonomi Bakanı'na güven sorusunu gündeme getirdi. Giancarlo Giorgetti.

“Bunlar her zaman oldu, fazla abartmamak lazım. Futbolda dedikleri gibi önemli olan savunmanın ayakta kalmasıdır. İyi bir kaleci var ve biz pozisyonumuzu koruyoruz.” Böylece Kuzey Ligi bakanı Palazzo Madama'dan ayrılırken yukarıda bahsedilen türbülansa ilişkin.

Taraflara 2×1000 3 milyon değil 4,6 artıyor

Taraflara 2024 yılı için 2Xmille çeyizi, Vergi Kararnamesi'nde Avs ve Pd'de yapılan değişiklikle öngörüldüğü gibi 3 milyon değil, 4,6 milyon artıyor. Ayarlamanın Senato Bütçe Komitesinin nihai görüşüyle yapılması öngörülüyor.

Dolayısıyla toplam kaynaklar yaklaşık 30 milyona ulaşıyor. Kaynak artışı, şu anda öngörülen 25,1 milyon rakamının yetersiz olması nedeniyle vergi beyannamelerinde 2 bin İrpef'i taraflara atfeden mükelleflerin tercihlerini hayata geçirmek için düzenlendi.

Özel okullara kupon geri dönüyor

ISEE'si 40 bin euronun altında olanlara özel okul kuponu iade ediliyor. Teklif, biri FdI tarafından, diğeri ise FdI tarafından olmak üzere iki değişiklik halinde yer alıyor. Lorenzo Cesa sırasıyla 1500 ve 2 bin euro ikramiye sağlıyor. Pakette ayrıca özel okullara yönelik IMU muafiyetine ilişkin bir Cesa değişikliği de yer alıyor.