Futbolcularına ‘eşek’ diyen Lider Şahin Kırbıyık’a PFDK’dan ceza

İzmirliEfe

New member
AJANSSPOR – HABER

Tarsus Antrenman Yurdu Lideri Şahin Kırbıyık, Uşak maçının akabinde toplumsal medyadan yaptığı paylaşımda “Futbolcu alacağıma keşke eşek alsaymışım. Bunlar eşek mi inek mi siz karar verin. Yedikleriniz, içtikleriniz haram olsun” notunu düşmüştü. Kırbıyık’a bu paylaşımından dolayı PFDK tarafınca 10.000 TL para cezası verildiği belirtildi.

Ne olmuştu?

TFF 2. Lig Beyaz Küme’de yer alan Tarsus Antrenman Yurdu, ligin 6. haftasında alanında Uşakspor’u konuk etti. Konut sahibi grup gayretten 1-1 birliktelikle ayrıldı. birlikteliğin akabinde Akdeniz temsilcisi Tarsus Egzersiz Yurdu Lideri Şahin Kırbıyık futbolcularına isyan etti.

“Verdiğim onca paraya inek alsaydım” diyen Kırbıyık, “Memleketime sütünü ücretsiz dağıtsaydım memleketim ihya olurdu. Eşek alsaydım kargo kurardım! Yedikleri, içtikleri haram olsun. Eşek değil, inek değil. Bilin bakalım bu ne!” sözlerini kullanmıştı.

Geçtiğimiz günlerde kelamlarına açıklık getirmişti

Hususla ilgili Tarsus Antrenman Yurdu Lideri Şahin Kırbıyık, Radyospor’dan Salim Manav’a konuşmuş ve kelamlarının yanlış anlaşıldığını tabir etmişti.

“Söylemlerim farklı yerlere çekildi”

Lider Kırbıyık, “Türkiye Profesyonel Futbolcular Derneği(TPFD)’nin açıklaması beni zerre kadar ilgilendirmiyor. söylemiş olduklerimin de ardındayım. Beni tongaya düşürdüler, Antalya’dan Tarsus Egzersiz Yurdu lideri oldum. Bunu tekraren da söylemiş oldum; ben futboldan anlamam. Kayseri’de bir kelam vardır; eşeğe yeşil gözlüğü takarlar, samanı ot diye yedirirler. Malesef bize samanı ot diye yedirdiler. Benim isyanım bunu yapanlara…30 milyon TL para harcadım. Keşke Tarsus’a mandıra kursaydım da halka ücretsiz süt verseydim. Benim imam birfazlaca insanaydı, futbolculara değildi lakin Türkiye’de inek de eşek de oldukçamuş. Telaffuzlarım farklı yerlere çekildi” sözlerini kullanmıştı.