Galatasaray, Olimpiu Morutan’ı istiyor! Menajeri doğruladı…

İzmirliEfe

New member
AJANSSPOR – HABER

Steaua Bükreş’in 22 yaşındaki yıldız adayı Olimpiu Morutan, adım adım Galatasaray’a yaklaşıyor. 6 Haziran’da Rumen basınına: “Galatasaray’da oynamak isterim” demecini veren genç futbolcu, Bükreş’ten ayrılmak istiyor. Hakikaten, oyuncunun menajeri Florin Vultutar da sarı-kırmızılıların ilgisini doğruladı.

Rakamsal açıdan büyük fark var

Olimpiu Morutan’ın menajeri Florin Vultutar, Gazeta Sportulor’a: “Galatasaray’ın Morutan’a bir ilgisi var. Fatih Terim de onu istiyor. aslına bakarsanız, Morutan da Galatasaray’a gitme niyetinde. Lakin, taraflar içinde rakamsal açıdan fark var. En uygun sayı için pazarlıklar sürüyor” dedi.

Sportulor’daki haberde, Steaua Bükreş Lideri Becali’nin Galatasaray’dan 15 milyon Euro talep ettiği tez edildi. Oyuncunun Transfermarkt’teki şimdiki piyasa pahası ise 2 milyon 800 bin Euro civarında.

Lider Becali: “Mümkünatı yok…”

Sarı-kırmızılıların Morutan’la ilgilendiğini kabul eden Steaua Bükreş Lideri Gigi Becali: “Galatasaray, Morutan ile ilgileniyor. Geçtiğimiz ay aradılar ve transferle ilgili bilgi aldılar. Fakat şu süreçte mali manada bu transfer mümkün görünmüyor” diye konuştu.

Olimpiu Morutan’ın istatistikleri

Futbola CFR Cluj altyapısında başlayan Olimpiu Morutan, 2018’de Botosani’den 700 bin Euro bedelle Steaua Bükreş’in yolunu tuttu. Geçtiğimiz yıl, Bükreş’te 36 maça çıkan genç futbolcu; 8 gol, 13 asistlik katkısıyla bedeline kıymet katmıştı.

Craiova ağlarını sarstı!

Romanya 1. Ligi’nde bugün Steaua Bükreş’le, Cicialdu’nun eski kadrosu Craiova kozlarını paylaştı. Bükreşli Morutan, çabucak hemen maçın 7. dakikasında jeneriklik bir gol attı. Rumen gazeteci Emanuel Roşu, Galatasaray’ı da etiketleyerek Morutan’ın golüne dair bir paylaşım yaptı. İşte o gol…

Galatasaray'ın transfer gündeminde yer alan Morutan'ın Craiova karşısında attığı gol
?
?
?
pic.twitter.com/KPU9wZjnV0

— Ajansspor (@ajansspor) July 25, 2021

“Mutlu olurum…”

4-1 sona eren Craiova maçından daha sonra basın mensuplarına demeç veren Morutan: “Galatasaray söylentileri nereden çıktı bilmiyorum lakin transfer olursam hayli memnun olurum. Fiyatımı düşürmek için birinci 2 maçı makus oynadım. Latife yapıyorum. Cicaldau’yu transferi niçiniyle tebrik ederim. Ona yeterli bahtlar diliyorum” sözlerini kullandı.