Giresunsporlu Zeki Yavru: Keşke Beşiktaş’a 4. golü atmasaydık

İzmirliEfe

New member
GZT Giresunspor’da forma giyen Zeki Yavru; Beşiktaş galibiyeti, Champness’in attığı 4. gol ve Trabzonspor hakkında konuştu.

‘Galibiyeti hakettik’

Radyospor’da Özgür Sancar’ın canlı yayın konuğu olan Zeki Yavru, “Beşiktaş baskılı başladı. Biz bunu biliyorduk. Bu çeşit maçlarda başlangıçta ne kadar yeterli direnirseniz, maçın ilerleyen kısımlarında istediğiniz sonuca daha yakın olursunuz. Biz bunu yaptık. Beşiktaş’ın 10 kişi kalması işimizi kolaylaştırdı; lakin genel itibariyle istediğini yapan bir ekip olarak oynadık ve sonuna kadar galibiyeti hakeden taraf olduğumuzu düşünüyorum. Aslında biz lige makûs oynayarak başlamadık; lakin vakte gereksinimimiz vardı. Oluşturulan düzgün ortamla bir arada, artık istediklerimizi yapabiliyoruz. Daha yeterli olacağımıza inanıyorum. Beşiktaş maçındaki galibiyeti daha manalı hâle getirmek için Karagümrük maçında galip gelmeliyiz” dedi.

‘Tüm dünyada ses getirirdi’

Beşiktaş maçında, Mert Günok’un sakatlanarak yerde kaldığı durum daha sonrası Champness gol atmak yerine, topu dışarı atarak, tüm dünyada ses getirebilecek bir fair play hareketine imza fırsatıyla ilgili soru üzerine Zeki Yavru, “O anda ben olsaydım ya da bir diğeri olsaydı, golü atmazdık. 10 dakika öncesinde, faul olmadığı hâlde kontratak yaparken topu dışarı attım. daha sonra golü atan arkadaşıma gittim, ‘keşke golü atmasaydın’ dedim. Hatta hakeme gittim, ‘Golü iptal edebilir misin’ dedim. Fakat golü verdiğini ve iptal edemeyeceğini söylemiş oldu. Tahminen de arkadaşımız Mert’in ayağının kaydığını o niçinle düştüğünü düşündü. Mert ismine da epeyce üzüldüm. Lakin artık yapacak bir şey yok. Ben Mert’in sakatlandığını hayli uzaktan anladım. Keşke atmasaydı. Dünyada ses getiren bir harekete imza atmış olurduk” formunda konuştu.

‘Çok büyük aksilik şayet olmazsa liderliği bırakmaz’

Trabzonspor altyapısından yetişen ve A grup da forma giyen Zeki, hayli büyük aksilik şayet olmazsa Trabzonspor’un lig şampiyonluğunu bırakmayacağını düşündüğünü belirterek “26-25 maçtır Abdullah Avcı ile kaybetmeyen bir Trabzonspor var. Ligi kazandı diyemeyiz; lakin epeyce büyük bir avantaj yakaladı” tabirlerini kullandı.