Guardiola’dan Xavi yorumu! Barcelona’nın başına geçmek için hazır mı?

İzmirliEfe

New member
DIŞ HABER – AJANSSPOR

Manchester City Menajeri Pep Guardiola, Koeman’ın ayrılışının akabinde Barcelona’nın teknik yönetici adayları içinde yer alan Xavi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

‘Pep yahut Koeman olmanız fark etmez’

birinci vakit içinderda Koeman’ın ayrılığına değinen Guardiola, Koeman ile âlâ bir arkadaş olduklarını da belirtti ve ”Ronald ve ben, teknik yöneticilik mesleğimizin maçlarda alınan sonuçlara nazaran şekilleneceğini çok yeterli biliyoruz. Yeterli sonuçlar alamazsanız, Pep yahut Koeman olmanız fark etmez; kimse bakılırsavine devam edemez. Koeman’a bundan daha sonraki mesleğinde muvaffakiyetler diliyorum” dedi.

‘Xavi konusunda hiç bir kuşkum yok’

Katalan temsilcisinin en kuvvetli teknik yönetici adayı olarak gösterilen Katar temsilcisi El-Sadd’ı çalıştıran Xavi Hernandez’e büyük inanç duyduğunu vurgulayan İspanyol teknik adam, “Barcelona’da neler olacağını bilmiyorum. Fakat Xavi getirilirse, bu işe hazır olduğu konusunda hiç bir kuşkum yok. Oyunu biliyor ve artık epeyce daha tecrübeli. Barcelona’yı çalıştırmaya başladığım vakit, Xavi kadar tecrübem yoktu.” sözlerini kullandı.

‘En yanlışsız aday Xavi’

Ligde başkan pozisyonda bulunan El-Sadd’ın yenilmezlik serisini 34 maça çıkararak rekor kıran ve Katar temsilcisinde 7 kupa kazanan Xavi’nin teknik yöneticilik konusunda büyük gelişmeler kaydettiğini vurgulayan Pep Guardiola, “Barcelona için en gerçek adayın, Xavi olduğuna inanıyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Guardiola 9 şampyonluk yaşadı

Futbolculuğu periyodunda senelerca kaptanlığını yaptığı Barcelona’yı 2008-2012 yılları içinde çalıştıran Guardiola, bu süreçte ikişer defa UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Üstün Kupa, FIFA Kulüpler Dünya Kupası ve İspanya Kral Kupası, üçer kere lig ve İspanya Üstün Kupa şampiyonluğu hayatıştı.

Xavi, 2019’dan bu yana El-Saad’da

Futbola Barcelona altyapısında başlayan ve 1998-2015 yılları içinde 17 yıl Katalan takımında forma giyen Xavi ise mesleğini El-Saad’da sürdürmüş ve 2019’da birebir kadroda teknik yöneticilik nazaranvine getirilmişti.