‘Güven’ doruğu: İş dünyasından tam takviye

Eftal

Global Mod
Global Mod
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 2 Aralık’ta nazaranve gelmesinin akabinde birinci vakit içinderda iş dünyası, gerçek bölüm temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının liderleriyle biraraya gelmesi itimat topladı. Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi’nde yaklaşık 7 saat süren görüşmeyi iş dünyası temsilcileri, toplantının verimli geçtiğini ve hür piyasadan geri adım atılması ve müdehalelerin kelam konusu olmadığı istikametinde kıymetlendirdi. Görüşme sonunda iş dünyası temsilcileri, hem toplantı çıkışında, tıpkı vakitte toplumsal medya hesaplarında açıklamalarda bulundu.

Nureddin Nebati

ÇOK NET KARŞILIKLAR ALDIK

Dış Ekonomik Bağlar Heyeti (DEİK) Lideri Nail Olpak, her şeyin konuşulduğu bir toplantı olduğunu belirterek, “Bakanımızın görüşlerini deklare ettiğı ve soruları yanıtladığı bir toplantı oldu. İhracatımız hoş gidiyor, bankacılık sistemimiz güzel. Ancak dövizde bunlarla uyumlu olmayan uzak bir sıkıntılı tablo var. Neye muhtaçlığımız var diye sorduğumuz şey ise mevcut kazanımlardan geri gitmeyeceğimize ilişkindi. Sanki sermaye kısıtlamaları olacak mı, dövizlerle ilgili bir şey düşünülüyor mu, belirsizlik. Bunlara yanıtlar aldık ve 7 saatin özetinden gelen açık ki hür piyasadan rastgele bir biçimde geri adım atılması ve olmayacak müdahaleler yapılması kelam konusu değil. Kaç kez teyit ederek sorduk. Büyüme modelimiz konuşuldu. Enflasyon kıymetli başlığımız. Herkes Bakan beyefendiye bu sözleriyle devam ettikleri sürece takviye olacağını da söylemiş oldu. Şeffaflık ortasında epeyce net yanıtlar aldık.”

TEKLİFLER LİSANA GETİRİLDİ

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Lideri İsmail Gülle de toplantın gönülleri rahat çıktıklarını söz ederek, şu biçimde devam etti: “Kafamızdaki birtakım sorular ve TL’deki oynaklıkların giderilmesiyle ilgili görüşlerimiz, tekliflerimiz karşılık buldu. Kendisini yalnız bırakmadan destekleyeceğimizi tabir ettik. Enflasyonla gayret konusunda da takviye vereceğiz. 2022’de yakaladığımız ritmi devam ettireceğiz. Daha yüksek bir oranla ihracatımız ithalatımızı karşılayacak. Birbirimizden çok faydalandığımız toplantı oldu.”

YENİ MODELE GÜVENİYORUZ

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Lideri Orhan Aydın ise gelecek süreçte hedeflenen yeni üretim, istihdam ve ihracat yolundaki Bakan Nebati’nin çalışmalarına güvendiklerini söylemiş oldu. Kuvvetli Holding İdare Konseyi Lideri Ahmet Nazif Kuvvetli, “İyi bir diyalog içerisinde toplantı yapıldı” bilgisini verdi.

AMACIMIZ İHRACAT DÜŞÜK CARİ AÇIK

İstanbul Ticaret Odası Lideri Şekib Avdagiç, “Sayın Bakanımızın üretime dayanan yeni siyaset eksenini benimsiyoruz. İş dünyası olarak da gayemiz yüksek ihracat, yüksek istihdam, düşük cari açık. Dünyada olduğu üzere enflasyonla uğraşımız sürecek. Eski gücüne kavuşacak hizmet ve turizm gelirleri, ihracat artışı ve cazip yatırım ikliminin tesiriyle göstergeler ekonomik gücümüzü yansıtan bir düzeye ulaşacağız” değerlendirmesinde bulundu.

Gürsel Baran

Bakan Beyefendi notlarını aldı

Ankara Ticaret Odası Lideri Gürsel Baran, 60’ın üzerinde endüstrici, ihracatçı, tüccar ve üretinin orada olduğunu belirterek, “Ben KOBİ’lerle ilgili kahırları gündeme getirdim. Şu anda her kısımdan kelam alan arkadaşlarımız bütün külfetlerini lisana getirdi ve Bakan beyefendi de notlarını aldı. Elimizden gelen dayanağı vermeye hazır olduğumuzu ilettik Bakanımıza” dedi.
Mahmut Asmalı

Olumlu tablo inşa edeceğine inanıyoruz

MÜSİAD Genel Lideri Mahmut Asmalı, “Bakanımız ile bir ortaya gelerek, yeni ekonomik yol haritasına ait verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Bakanımız öncülüğünde, en makul müddette olumlu bir tablo inşa edileceğine inanıyor ve güveniyoruz” dedi.