Hamza Hamzaoğlu: “Sakatlar ve cezalılar mazeretim değil”

İzmirliEfe

New member
Muhteşem Lig’in 9. haftasında deplasmanda GZT Giresunspor’a 2-0’lık skor ile mağlup olarak alandan ayrılan Çaykur Rizespor, Kasımpaşa maçı hazırlıklarını sürdürdü. İdman öncesi açıklama yapan Çaykur Rizespor Teknik Yöneticisi Hamza Hamzaoğlu, Kasımpaşa maçında ellerinden gelenin fazlasını yaparak alandan galip ayrılmaya odaklandıklarını belirtti.

“Direkt kırmızı kart ağır bir karar”

GZT Giresunspor müsabakasında hakemin epeyce ağır bir karar verdiğini ve grubunun istikrarının erken dakikalarda bozulduğunu belirten Hamzaoğlu, “Aslında maça berbat başlamadık. Oyun da tam istediğimiz üzere giderken hesapta olmayan bir kırmızı kart ile karşılaştık. Bana nazaran hala ağır bir karar. Çabucak birinci konum ve rakip topu kenara gerçek alıyor. Orada Holmen yetişebilir. Bariz bir gol talihi değil, rakip çaprazdan vuracak. Haliyle kalecimiz Gökhan kurtarabilir. Direkt kırmızı kart ağır bir karar. Hala bu görüşümün ardındayım. daha sonradan izlediğimde de birebirini gördüm. Hakem fazlaca erken bir karar verdi. Yapacak bir şey yok” tabirlerini kullandı.

“Şanssızlıklar yaşadık”

Oyuncu kusurlarıyla birlikte maç tertibinin bozularak sıradan yenilgiler aldıklarını lisana getiren Hamzaoğlu, “Başakşehir maçıyla başladık. Oyun düzgün giderken bir daha bir basiretsizlik, şanssızlık yaşadık. hiç bir oyuncunun yapmayacağı olaylar oldu. Alper kalemize hakikat topu sürdü. Durum gol ile sonuçlandı. Galatasaray maçında penaltı kaçtı. Evet, penaltı kaçabilir bu olağan bir şey. Gerisinden Joel’in çizgiden içeriye atamadığı top vardı. Dakika 90+11, 3 tane faulün gerisinden gelen bir yenilgi golü yaşadık. Giresun maçına gelince 11’e 11 devam etseydik en azından yenileceğimiz bir maç değildi. Tahminen kazanabileceğimiz bir maçtı diye düşünüyorum. Ancak son 3 haftayı ele aldığımızda 0 puanımız var. Olumlu bir sonuç alamadığımız 3 haftalık bir dönem oldu. Fikstürün dezavantajı olarak da gorebiliriz bunu. Başakşehir’i, Giresun’u burada, Galatasaray’ı deplasmanda oynamış olsaydık epeyce farklı olabilecek maçlardı. Lakin bu haftaları güzeliyle kötüsüyle geçirdik” dedi.

“Kasımpaşa maçıyla geçmişe sünger çekiyoruz”

İşlerinin epey daha zorlaştığını ancak hiç yılmadan azimle çalıştıklarını tabir eden Hamzaoğlu, “Şimdi 9 hafta sonunda 1 puan ile ligin dibindeyiz. İşimiz fazlaca daha zorlaştı ancak biz umudumuzu kaybetmedik. Geldiğimiz günden beri kadroda epeyce olumlu değişiklikler görüyoruz. En azından alanda uğraş görüyoruz. Bir şeyler yapma eforu görüyoruz. Bence Kasımpaşa maçı geri dönüşün başlangıcı olabilecek bir maç. Çok kıymetli bir maç olacak bizim için. Kendi alanımızda oynayacağız, haliyle avantajlar bizim lehimize. Bu avantajları âlâ değerlendirip, Kasımpaşa maçıyla düzgün bir başlangıç yapıp geçmişe bir sünger çekmek istiyoruz. daha sonrasında da daha emin adımlarla, daha moralli, en azından kazanabileceğimize inancımızı pekiştirip daha âlâ bir biçimde yol alabiliriz” halinde konuştu.

“Sakatlar ve cezalılar mazeretim değil”

Sakat ve cezalı oyuncularının olduğunu ama bunları mazeret etmeyerek elinde bulunan takımla en uygununu yapmaya çalıştığını lisana getiren Hamzaoğlu, “Tabii bu ortada sakatlıklar üzere şanssızlıklar da yaşıyoruz. Bunları yalnızca bilgi notu için anlatıyorum. Yoksa bunların hiç biri mazeret değil. Sonuçta ne olursa olsun başarmalıydık diye düşünüyorum. Lakin bunların hepsi de etken oldu, olmadı değil. Artık dediğim üzere tıpkı itimat, birebir moral, birebir motivasyonla Kasımpaşa maçına çıkacağız. Bu maç bizim için epeyce değerli. Kasımpaşa maçını kazanıp çıkışımızı yakalamak istiyoruz” dedi.

“Bu maç son şansımız”

Ekipte olumlu değişiklikler gördüğünü ve Kasımpaşa maçının son bahtları olduğunu söyleyen Hamzaoğlu, “Ben oyuncularımdan hiç şikayetçi değilim. Çalışmalarından, dileklerinden şikayetçi değilim. Kimi alışkanlıklar kolay bırakılmıyor. vakit içinde alışkanlık haline gelen şeyler belirli bir süre daha sonrasında farklılaşıyor. O farklılaşmayı da gorebiliyoruz. Daha agresif, daha hayli rakiple temas edebilen, daha isteyen, daha gayret eden bir manzaramız var. Ancak dediğim üzere geçen hafta kırmızı kart bizi bir kişi eksik bırakınca rakip alana gitmekte, rakip alanda çoğalmakta zorluk yaşadık. Futbolda alanda rakibine karşı 1 kişi eksik olmak kolay değil. 1 kişi hayli şey tabir ediyor. İnşallah bu çeşit aksiliklerin geride kaldığı maçlar oynarız. Kasımpaşa maçında ne kadar istediğimizi nazaranceğiz. Artık bu maç son talihimiz üzere düşünüyorum ben. Zira direkt rakibimiz olan bir kadro ve kendi alanımızda oynuyoruz. Ne olursa olsun bu maçı kazanmamız lazım” tabirlerini kullandı.

“İsimler değerli değil, alana kim çıkarsa kazanmak zorunda”

Biroldukca oyuncusunun sakatlıktan yeni dönüp çalışmalara başladığını ve alana çıkan şahısların galip gelmek zorunda olduklarını lisana getiren Hamzaoğlu, “Gökhan Gönül’ün tedavisine Almanya’da devam ediliyor. Fabricio yeni güzelleşti. Kadroyla birlikte çalışmalara başladı. Geçen hafta oynadı, biraz da korkarak oynattık. O da kendini korudu. Şu an çalışmalar dünkü idmanla yeterli üzere görünüyor. Hafta sonuna kadar da çalışacağız. Onun haricinde Remy ortamıza katıldı. Phiri bugün başlayacak, inşallah devam ettirebilir. Yasin de tıpkı biçimde dün ortamıza katıldı. O kadar fazlaca var ki unutabiliyorum. Zira ben sakat ve cezalı oyunculara fazla takılmıyorum. Değerli olan mevcut takımla elimizden geleni ortaya koymak. En hayli ona odaklandığım için kimi vakit unutabilirim sakat oyuncularımı saymakta. Kalan oyuncularla birlikte bir daha 11 kişi alana çıkacağız. İsimler değerli değil artık bu saatten daha sonra, alana kim çıkarsa çıksın kazanmak zorunda. Öbür talihimiz yok. Hepimiz birebir biçimdeyiz” biçiminde konuştu.