Harika Lig hocalarından A Ulusal Grup’ya teknik yönetici teklifleri

İzmirliEfe

New member
AJANSSPOR – HABER

Geçtiğimiz günlerde A Ulusal Ekip ile yolları ayrılan Şenol Güneş’in yerine yeni teknik yönetici arayışları sürüyor.

“Kafamızda isim var”

TFF Lideri Nihat Özdemir hususla ilgili, “Yeni teknik adam için çalışmalar başladı. Yerli, yabancı ayrımımız yok. Güzel bir teknik yöneticiyle anlaşacağız. Başımızda bir isim var.” demişti.

Adaylar çoğalıyor

A Ulusal Ekip için geçtiğimiz yaz Almanya Ulusal Grubu’ndan ayrılan Joachim Löw’ün isminin yanı sıra bir öbür Alman teknik adam Stefan Kuntz ismi masada. Ulusal kadrolar sorumluluğunu Selim Soydan’dan alan Hamit Altıntop’un birinci tercihi Kuntz.

Öte yandan İstek Çalımbay ve Okan Buruk da kuvvetli adaylar içinde yer alıyor.

Üstün Lig hocaları ne dedi?

A Ulusal Ekip teknik yöneticisi konusunda kimi Harika Lig hocaları değerlendirmeler yaptı.

• Sivasspor Teknik Yöneticisi İstek Çalımbay: “Milli kadrosu herkes düşünür. Düşünmeme üzere bir şey olmaz, ulusal grup bu. Olağan ki seve seve misyonumuzu yaparız. Şu anda o denli bir şey yok. Bir şey söylememiz de gerçek olmaz”
  • Kasımpaşa Teknik Yöneticisi Cihat Arslan: “Milli kadroda yeni bir arayış var. Hepsi fazlaca pahalı, bu millete ve bayrağa hizmet edebilecek beşerler. Görüşülen isimler içinde geçmişte duruşuyla, Trabzonspor’daki başarısıyla Ünal Karaman isminin de olması gerektiği tarafındayım. Ünal hoca epeyce değerli yerlerde hizmet etmiş bir teknik yönetici. Büyüklerimizin onu da göz gerisi etmemesi gerektiğini düşünüyorum”
  • Kayserispor Teknik Yöneticisi Hikmet Karaman: “Bir teknik adam değil, 5-6 kişinin bunlar ortasında yabancı lisan bilen Avrupa’yı fazlaca düzgün bilen, oyuncu bağlantısında, taktik konusunda uzman bir adam bu işe sahip olmayabilir. 4-5 üst seviye teknik adamın bir ortaya gelip, 4 maçta bu ekibi dünya kupasına getirmesi gerekiyor. O denli ahbap çavuş bağları ile, o gitsin, bu kalsın, şu gelsin… Bakın bir adam, iki adam demiyorum 4-5 akil adam gelsin. Bunlar hangi vasıflara sahip olabilir? Gurbetçilerin performansını güzel bilen, yabancı lisanı olan, ülkedeki futbolu bilen, taktik konusunda uzman insanların bir ortaya gelip ulusal grubu dünya kupasına götürebilir. Benim fikrim bu.”