KYK yurt müracaatları ne vakit başlayacak? (e-Devlet KYK yurt başvurusu ekranı)

Sezai55

New member
Üniversitelerin açılmasına hayli az bir süre kala üniversite adayları ve öğrenciler, KYK burs ve yurt müracaat tarihlerini araştırmaya başladı.

KYK BURS MÜRACAATLARI NE VAKİT BAŞLAYACAK?

YKS Sınavı’na girerek birinci sefer bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan öğrenciler ile hala bir yükseköğretim programına devam eden orta sınıf öğrencileri ve yurt haricinde tahsil goren Türk vatandaşlarının burs/kredi müracaatları geçen yıl kasım ayında başlamıştı.

Müracaatların bu yıl da birebir tarihlerde başlaması bekleniyor.

MÜRACAATLAR E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILACAK

Burs/kredi hakkından yararlanmak isteyen öğrenciler e-Devlet üzerinden müracaatlarını yapabilecekler. Müracaatta değişiklik yapmak isteyen öğrenciler, son güne kadar ayrıntılarını güncelleyebilecek.

Müracaat sırasında öğrencilerin beyan ettiği ekonomik, toplumsal ve muvaffakiyet durumuna ait bilgiler, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafınca kamu kurumları aracılığıyla teyit edilecek. Yapılan kıymetlendirme kararında mevzuata uygun olan öğrencilere burs ya da tahsil kredisi tahsis edilecek.

E-DEVLET KYK MÜRACAAT SAYFASI

Burstan yararlanacak öğrenciler,

Ön lisans öğrencileri,

Lisans öğrencileri,

İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş imtihanı ile orta vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak yahut hazırlık sınıfında burs verilmez.

Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)

ÖSYM imtihan kararında ham puan bazında belirlenen puan tipinde birinci 100’e giren öğrenciler,

Kurum Kuruluş Kanunu gereği, İdare Heyeti tarafınca belirlenen, kıstaslara bakılırsa Amatör ulusal atlet olan öğrenciler,
burstan yararlanabilmektedir.

Not: Bir öğrenci birebir anda, hem burs tıpkı vakitte tahsil kredisi alamaz.

Burstan Yararlanamayacak Olan Öğrenciler

Kurumdan burs ya da tahsil kredisi alan öğrenciler,

2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 10 uncu hususuna göre burs verilen öğrenciler hariç olmak üzere, 5102 sayılı Kanunun 2 nci hususu kapsamında yer alan kamu kurum ve kuruluşlarından burs almakta olan öğrenciler,

Kurumdan daha evvel burs yahut tahsil kredisi almış olan öğrenciler,

Öğretim kurumuna kayıt tarihi prestiji ile bir öğretim yılı kaybı olan öğrenciler,

Yabancı asıllı öğrenciler,

Polis akademisi ile askeri okul öğrencileri,

Olağan tahsil mühletinden çok ek mühlet tahsil bakılırsan öğrenciler,

Yüksek lisans öğrencilerinden hazırlık sınıfında tahsil nazarann öğrenciler,

Açık öğretim ve uzaktan eğitim öğrencileri,

Gerçeğe muhalif beyanda bulunan öğrenciler,

Burs Yönetmeliği kararlarına bakılırsa burs almaya kâfi bulunmayan öğrenciler ,

burstan yararlanamazlar.

KYK YURT MÜRACAAT KAİDELERİ NELER?

a) Öğrencinin, örgün eğitim veren bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olması,

b) Öğrenci ailesinin Kurum yurdunun bulunduğu kentin belediye hudutları haricinde ikamet etmesi (Sağlık Şurası raporu ile %40 ve üzerinde pürüzü olduğu tespit edilen öğrenciler, lise ve dengi tahsillerini Aile ve Toplumsal Siyasetler Bakanlığı’na bağlı yetiştirme yurtlarında tamamlayan ve/veya Devlet müdafaası altında olan öğrenciler, anne ve babası vefat etmiş olan öğrenciler hariç)

c) Öğrencinin, taksirli kabahatler hariç, rastgele bir kabahatten dolayı hakkında 6 ay ve daha fazla mahpus cezası ile mutlaklaşmış mahkûmiyeti bulunmaması,(Cezası tecil edilenler hariç)

ç) Cezası tecil edilmiş olsa bile, 12/4/1991 tarihindeki ve 3713 sayılı Terörle Çaba Kanunu ile 26/9/2004 tarihindeki ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun İkinci Kitap Üçüncü Kısmının Beşinci Kısmı ile Dördüncü Kısımda düzenlenen hatalardan karar altına alınmamış olması ve bu hatalardan haklarında açılan derdest kamu davası bulunmaması,

d) Öğrencinin, Kurum yahut başka resmi kuruluşların yurtlarından “Süresiz çıkarma cezası” yahut öğretim kurumlarından 6 aydan fazla uzaklaştırma cezası almamış olması,

e) Memleketler arası öğrencilerin öğrenci dokümanı, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından alacakları Türkiye Cumhuriyeti ikamet müsaadesi evrakı ile pasaportunun tasdikli fotokopisini vermesi,

f) Mecburî staj hariç minimum fiyatın üzerinde fiyatla bir işte çalışmaması,

g) Öğrencinin, toplu yerlerde yaşamaya mani olacak düzeyde akıl ve ruh hastalığı yahut bulaşıcı hastalığı olmaması gerekmektedir.