Landini: “La Russa'nın Mattarella'nın karşısındaki sözleri”. Schlein: “Meloni ne diyor?”

Sezai55

New member
Öfke, şaşkınlık, sıkıntı. Beş referandum sorusunun destekleyicileri Senato Başkanı'nın davetine tepki veriyor Ignazio La Russa 8 ve 9 Haziran'da sandıkları terk etmek.

PD Sekreteri için Elly SchleinDiyerek şöyle devam etti: “Referandumda çekimser kalmayı teşvik etmeye devam etmesi çok ciddidir ve devletin ikinci suçlamasının bunu yapması gerçekten değersizdir”. Sadece bu değil, lider ısrar ediyor: “Sözler Ignazio La Russa Aynı zamanda ciddidirler çünkü oyları sivil görev olarak çözen anayasal ilkelerden birine ihanet ederler “.

Referandum, Rus Şoku: Değil olmayanlar için kampanya yapacağım

Lorenzo de Cicco tarafından

10 Mayıs 2025

Schlein: “Meloni ne düşünüyorsun?”

“Ama bu ilkeler, haklar ve işler – Schlein devam ediyor – Hükümete en uç hak, umursamadığını gösterdi”. Tek bir olası tepki: “Bu sürüklenme karşısında mümkün olan en iyi cevap, her şey ve 8 ve 9 Haziran'da güvencesizliğe karşı ve vatandaşlığa oy vermektir”. Gerçekten de, “anketleri istila etmek” kısa bir süre sonra belirtecektir.

Terni'den konuşan Demokrat Parti Sekreteri de Premier'i sorgulamaya çağırıyor: Palazzo Madama Başkanı ve Merkezin diğer üslerinin açıklamalarının “Başkan Meloni'nin bu konuda ne düşündüğünü bilmek istiyorum”.

CGIL Sekreteri Nizza Monferrato'dan Maurizio Landini Daha da sular altında. “Haklı olarak devletin ikinci suçlaması, – ütülemez – eğer bu şeyleri söylerseniz kesinlikle devletin ilk suçlaması olamazsınız”. Aslında, 25 Nisan'da Cenova'dan Cumhuriyet başkanı sendika liderini hatırlıyor “dedi. “Yani, oy ve siyasi katılım, ne demokrasi ne de özgürlüğün olmadığı temeldir ve çekimserliği yenmek için tam olarak çalışmanın gerekli olduğunu da ekledi, çünkü demokratik bir kriz olduğunda, demokrasi bunu uygulayarak savunur”. Bir çelişki ışığında daha fazlası: “Anne reformu prömiyeridir, bunu söylemeye devam ediyor, böylece vatandaşlar onları kimin yönettiğine karar verecekler”. Sesin tonu salondan önce yükselir: “Ve vatandaşların onlara karar verebilecekleri bir referandum olduğunda, oylamaya gitmemeleri gerektiğini söylersiniz, bizi C …?”

Referandum, Schlein Demokrat Parti: “Katılım Taahhüdü” dağıtır. Tajani'den seni oy vermemeye davet ediyorum

Stefano Baldolini tarafından

05 Mayıs 2025

M5S kampanyası

Palazzo Madama Başkanı'nın sözlerine yanıt olarak, 5 yıldız hareketi #Nonfatecomelarussa #iovoto hashtagiyle bir sosyal kampanya başlattı. “Senato la Russa ve tüm hükümet başkanı – Pentastellato liderini yorumlar Giuseppe Conte – Referandumdaki oylama için kampanya yapmayı seçtiler. İnsanların evde kalmalarını, oy kullanma haklarını kullanmadıklarını, çekimserliği yayanlarını istiyorlar “.

“Ve bunun yerine – sonuçlandırıyor – oyumuzla gayri meşru işten çıkarmaları durdurabiliriz, küçük işletmelerin işçilerine daha fazla koruma verebiliriz, güvencesiz çalışmaları azaltabiliriz, işte daha fazla güvenlik ve sözleşmelerde daha fazla sorumluluk yaratabiliriz.”

La Russa'nın Savunması

Senato Başkanı, sözcüsünden bir notla kendini savunuyor Emiliano Arrigo: “Dün Cumhurbaşkanı La Russa'nın oy vermek istemek için kişisel olarak yönlendirildiğini doğruladığı göz önüne alındığında, aynı zamanda, oylamadan kaçınmayı da seçenlerin seçicilerinin, herhangi bir kararın verilmediği, referans için daha da belirgin bir şekilde, seçmenlerin, tekrarlamak istediği için, herhangi bir durumun tekrarlanmadığı, tekrarlanmadığı bir ihtimalin daha da belirgin olduğu vurgulanmaktadır. Repubblica, Senato başkanları, tarafsızlık yükümlülüğü sadece işlevlerinin uygulanmasıyla sınırlı olduğu için, partiye ve parlamento aidiyet grubuna düzenli olarak kayıtlı kalırlar.