Leipzig’den Sörloth için açıklama: “Adil bir kıymetlendirme…”

İzmirliEfe

New member
AJANSSPOR-HABER

Spor Toto Üstün Lig’de yeni dönem öncesi argümanlı bir takım kurmak isteyen ve bu doğrultuda adımlar atan Trabzonspor’un Alexander Sörloth’u kiralamak istediği gündeme gelmişti. Leipzig Teknik Yöneticisi Jesse Marsch, Norveçli golcünün geleceği hakkında açıklamalar yaptı.

Leipzig’den Sörloth açıklaması

Trabzonspor ’un bir daha takımına katmak istediği Alexander Sörloth’ta kıymetli bir gelişme yaşandı. RB Leipzig kulübü, Andre Silva’yı renklerine bağlayarak takımını yeni bir santrforla güçlendirirken, Teknik Yönetici Jesse Marsch da kadrodaki geleceği tartışma konusu olan Sörloth ile ilgili birinci açıklamasını yaptı.

“Sörloth için adil bir kıymetlendirme yapmak gerek”

Kulübün DNA’sını bilmesiyle sebebiyle nazaranve getirilen Marsch yaptığı açıklamada, “Sörloth ile uzun süren bir görüşme yaptım. Mükemmel bir futbolcu. Geçen dönemin onun için kolay geçmediğinin ve ritim yakalamakta zorluk çektiğini biliyorum. Önümüzdeki günler, haftalar bize neler olacağını gösterecek. Adil bir kıymetlendirme yapmak gerek. ötürüsıyla onu daha da güzel tanımalıyım” tabirini kullandı.

Trabzonspor kiralamak istiyor

Alman grubu Leipzig’in öbür alternatifler üstünde durduğu ve Sörloth’u kiralamak istediği gündeme gelmişti. Marsch, golcü oyuncunun idmandaki performansını yakından takip etmeye devam edecek.

Avcı yeşil ışık yakmıştı

Hatırlanacağı üzere Trabzonspor Teknik Yöneticisi Abdullah Avcı, Sörloth’un geri dönüşüne sıcak baktığını tabir etmiş, lider Ahmet Ağaoğlu da kuralların uyması durumunda transferin olabileceği tarafında sinyaller vermişti.

Sörloth bildiri yağmuruna tutuldu

Trabzonspor taraftarlarının toplumsal medyadan ağır ilgi gösterdiği Alexander Sörloth, mevcut telefonunu değiştirdiği üzere toplumsal medyadan da açıklama yaparak, “Merhaba Trabzonspor taraftarları, sevginiz ve dayanağınız için teşekkür ederim lakin lütfen aramayı ve bildiri atmayı bırakın. ömrüm fazlaca gerilimli bir hale geldi. Bu kadarı yeter” demişti.

Geçen sezonki performansı

Bundesliga’daki birinci döneminde adaptasyon ıstırabı yaşayan Sörloth, 41 maçta 1950 dakika mühlet aldı. Futbolcu, 9 gol atarken 6 da asist yapmıştı. Sörloth, Trabzonspor’da ise 49 maçta toplam 33 gol attı ve 10 da asist yapmıştı. Norveçli, ligde attığı 24 golle gol hükümdarı olmuştu.