Lewandowski’den Messi ve Ronaldo açıklaması

İzmirliEfe

New member
Bundesliga devi Bayern Münih’in golcü futbolcusu Robert Lewandowski, Alman basınına konuştu. Polonyalı yıldız, Ballon D’or mükafatı, ve en güzel forvet üzere biroldukça hususta, açıklamalarda bulundu.

“Bu mükafatı hak ediyor”

Attığı gollerle dünya basınının manşetlerini süsleyen Robert Lewandowski, Ballon D’or ödülünde adaylar içinde yer almış ancak bu mükafatı Lionel Messi’ye kaptırmıştı. Lewandowski, o geceyi, Yılın forveti Ödülü’nü alarak kapattı. Messi, golcü futbolcu için yaptığı açıklamada “Herkes biliyor ki geçen yıl mükafatı muhakkak o hak etti. Bu hususta hepiniz hemfikiriz. Bence France Football ona 2020 Ballon d’Or’unu vermeli, zira bu mükafatı hak ediyor. Robert Lewandowski’nin olağanüstü bir yıl geçirdiğini düşünüyorum. Her yıl kendisini geliştiriyor ve kusursuz bir forvet olarak gol atma yeteneğini de gösteriyor. Bu yıl gol hükümdarı olarak ödüllendirildi. Natürel ki gelecek yıl da alandaki duruşu yardımıyla bu düzeyini sürdürebilir. Ayrıyeten, büyük bir kulüpte oynuyor.” sözlerini kullandı.

“Kariyerimde hoş bir andı”

Bu kelamlardan epeyce etkilendiğini belirten Lewandowski, “Messi’nin bana yönelik kelamları beni sahiden etkiledi. Boş kelamlar değildi, mesleğimde hoş bir andı” dedi.

“Onlar klasik forvetlerden değiller”

Yıldız oyuncu, en uygun forvetleri, “Messi ve Ronaldo’yu dahil ediyor muyuz? Onlar klasik forvetlerden değiller. Benzema yıllardır en düzgünlerden ya da Salah, Agüero, Kane, Henry, Brezilyalı Ronaldo var, Gerd Müller hakkında esasen diyecek kelam yok” kelamlarıyla sıraladı.