Mehmet Demirkol: “Sergen Yalçın, Fatih Terim üzere değil! Buhran ve buhran…”

İzmirliEfe

New member
“Sergen Yalçın liderliği sürdürebilecek mi?”

Sergen Yalçın’ın geçen dönem Beşiktaş’ı bir ortada tutan maya olduğunu söyleyen Demirkol, “Kendi kişiliğinden epey haricinde inanılmaz bir liderlik gösterdi. Oyuncuların performansını maksimize etti. İnanılmaz bir iş yaptı. En değerli soru mesleği boyunca bu liderlik sürdürülebilir mi?” dedi.

“İsmi Sergen Yalçın olmasa yollanabilirdi”

Şu an için Sergen Yalçın’ın pek âlâ gitmediğini belirterek konuşmasına şu biçimde devam etti: “Sporting maçında ‘Şanssızlık’ dedi. Üç tıpkı golü yiyip şanssızlık olur mu? Artık ‘1- Sorunun ne olduğunu bilmiyorum 2 -)Ben bu sorumluluğu almam’ diyor. ömrümde duyduğum en enteresan açıklamalardan biri. Başkan Sergen Yalçın portresine hiç oturmuyor. Büyük defo. Sergen Yalçın değil öteki bir teknik yönetici olsa o an yollanabilirdi. Bütün takıma ‘Bunlar yapamıyor. Benimle alakası yok’ diyor.”

“Sergen Yalçın, Fatih Terim üzere değil”

Demirkol, Sergen Yalçın’ın epey kuvvetli bir figür olduğunu fakat durumunun Fatih Terim üzere olmadığını vurgulayarak “Fatih Terim ‘Ben düzelteceğim’ diyor. Sergen Yalçın ise ‘Toparlayamayacağım’ iletisi veriyor. Bu yılki söylemiş oldukleri aksettirdikleri epeyce yanlış. Oyundan bağımsız epey önemli bir buhran ve buhran bu” diye konuştu.

“Beşiktaş’ın orta alanı kolay geçiliyor”

Miralem Pjanic’in gelişinin Beşiktaş’ın oyununu büsbütün değiştirdiğini vurgulayan Demirkol, şunları söylemiş oldu: “Beşiktaş orta alanda hayli düzgün paslaşıyor ancak dinamizmi düştü. Elini kolunu sallayan Beşiktaş orta alanını geçiyor. Josef de Souza oynuyor mu oynamıyor mu? Anlamıyorum kimi vakit. Geçen yılın 1 numaralı oyuncusu. Oradaki istikrar büsbütün bozuldu. Orta alandaki defansif güçsüzlük savunmaya aksediyor. Gol atarsan direnir kadro. Beşiktaş’ın sorunu gol atamaması. En berbatı Sergen Yalçın’ın sorunun ne olduğunu anlamaması.”

“Sergen Hoca bir şeyleri değiştirmeli”

“Kadrolara baktığın vakit Trabzonspor’a kim yetişebilir dersen Beşiktaş derim” diyen yorumcu, Beşiktaş’ın sıkıntıyla ilgili bir tetkik yapmasını eksiklik olarak gösterdi. Demirkol, “Pjanic’e top çıkartma. Onu öne gönder. Josef de Souza’yı geri çek. Sergen Hoca’nın bir şeyleri değiştirmesi lazım. Ghezzal’de düşüş var” diye konuştu.

“Yönetim, Sergen Hoca’ya hesap sorabilir”

Yorumcu, Beşiktaş’ın Şampiyonlar Ligi’nde kalan iki maçtan 6 puan çıkarması halinde Pjanic ve Batshuayi’nin maaşlarını çıkaracağını belirtti. Demirkol, “Yönetim Sergen Hoca’ya bunları aldık sen 0 puan çıkardın diye hesap sorabilir” dedi.