Meloni: “Zor zamanlarda, Orta Asya her zaman Batı ile bir köprü olmuştur”

Sezai55

New member
“Modern jeopolitiğin babalarından biri, Halford MackinderOrta Asya'nın dünyanın kaderinin döndüğü köşe taşlarından birini temsil ettiğini iddia etti. Ben bir jeopolitik bilgin değilim, ama gerçekliği gözlemliyorum “diyor” Bu bölgenin her zaman Batı ve Doğu arasında bir dönüm noktası olduğunu ve küresel senaryoda stratejik bir rol oynadığını söylüyor. Dahası, yaşadığımız gibi zor zamanlarda, Orta Asya her zaman bir köprü olmuştur. “Böylece Başbakan Giorgia Meloni Astana Uluslararası Forumu'na müdahale ediyor.

Orta Asya'da, petrol, silahlar ve Rus gölgeleri arasında bir görevde Meloni kaldırılacak

Muhabirimiz Lorenzo de Cicco tarafından

29 Mayıs 2025

“Gezegenin bu kısmının yüzyıllar boyunca geçtiği dönüşümler ve değişiklikler bugün olanı yaptı -: İki kıtalar arasında, Avrupa ve Asya arasındaki temas noktası, bir zamanlar çok uzak olan ve bugün her zamankinden daha fazla birbirine bağlı olan bir bağlantı”.

Başbakan devam ediyor: “Ve bunun ne anlama geldiğini biliyorum. Bunu bir İtalyan olarak, Avrupa ve Afrika arasında merkezi bir pozisyonu işgal eden bir ulusun kızı olarak, alaka düzeyinin coğrafi alanının çok ötesine geçtiği, bu nedenle, bizi birleştirdiğimiz ve ne olabileceğimizden daha iyi bir yer olmadığını düşünüyorum.

“If we really want to give shape to the future we must have the courage to look beyond our geographical boundaries and trace new paths -explains Meloni -. Of course, starting from what already unites us and makes our relationship extremely strong. I think of the energy sector, where our cooperation can help make the difference, both in the more traditional and more innovative sectors, in line with that principle of technological neutrality that we commit to guarantee sustainable economic and social systems “.