Microsoft’taki başarılı Türk gencinden üniversitede adaylarına tavsiyeler

Sezai55

New member
İzmir’deki Yaşar Üniversitesi’nin İşletme kısmında okurken ikinci yılda Sanayi Mühendisliği kısmında çift ana kol yapmaya başlayan Merve Yıldız, 2014 yılında dereceyle mezun oldu.

Yıldız, Almanya Münih Teknik Üniversitesinde yüksek lisans eğitimi almaya hak kazandı.

Eğitimine devam ederken bir yandan da iş hayatını tanımak isteyen Merve Yıldız, dünyaca ünlü havacılık firması Airbus’ta yarı vakitli olarak çalışmaya başladı.

Meslek ömrüne Airbus’ta başlayarak, teknoloji, inovasyon ve müşteri işleri konusunda kendini geliştiren Yıldız, artık de epeyce uluslu teknoloji devi Microsoft’un Almanya’daki merkezinde Proje Müdürü olarak bakılırsav yapıyor.

Merve Yıldız, yurt dışı öğrenci değişim programlarından biri olan Erasmus ile Almanya’da bir periyot değişim öğrencisi oldu. Öğreniğim gördüğü 2 kısımda de 3. yılını tamamladıktan daha sonra 3 aylık yaz tatilinde Almanya’da bulunan Yadex İnternational GmbH şirketinde staj hakkı kazandı.

Yıldız, “Üniversite eğitimimin son yılında başımda her şey daha da netleşti. Sanayi Mühendisliğindeki bitirme projemiz ile birlikte sürdürdüğüm yüksek lisans müracaat süreci, hem de ek olarak gittiğim Almanca kursu, epeyce ağır bir müddetçti lakin yeterli ki olmuş. Sonuç olarak bitirme projemiz TÜBİTAK’tan dayanak kazandı ve beraberinde İşletme Bölümü’nden kısım birincisi olarak mezun oldum ve aldığım lisan eğitimi bugün bile bana yardımcı oluyor” diyerek yaşadıklarını anlattı.

HER ALANDA İLERİYE GİTMEYİ HEDEFLEDİM

Yüksek lisansını yaparken bir yandan da çalışan Yıldız, “bu biçimdelar yeni lisans mezunu bir Merve olarak Münih’e gelirken aklımda daima büyük bir firmada çalışmak vardı.” dedi.

Airbus’da yarı vakitli işe başlayan Yıldız aldığı işletme eğitimi ve sanayi mühendisliği diplomalarının yararını gördüğünü aktararak şunları söylemiş oldu: Çok uluslu bir yapı vardı, her gün İngilizce, Almanca, Fransızca, İspanyolca konuşulan bir yer, bu durum lisan birikimimi de geliştirdi.

Microsoft’ta Çağdaş Çalışma alanında Proje Müdürü olarak yaptığı çalışmaları anlatan Merve Yıldız, “Ben Proje Müdürü olarak, bizimle çalışan her kurumun daha başarılı olmasını ve daha fazlasını başarmasını mümkün kılmaya çalışıyorum ve bu türlü Microsoft’un vizyonunu gerçekleştirmeye devam ediyoruz.Pandemiyle birlikte farklı çalışma hallerine geçtik. Microsoft’ta öğrenmenin hududu yok.” diyerek söz etti.

ÜNİVERSİTE ADAYLARI VE YENİ MEZUNLARA TEKLİFLER

Yıldız, üniversite adaylarına ve yeni mezunlara şu tekliflerde bulundu:

“Tüm kalbimle biliyorum epey güç bir imtihan geçirdiniz, 4 yıl daha sonra ne olacağım diye değil, 40 yıl boyunca ben ne iş yaparsam bütün kalbimle ona sarılarak yapacağım diye düşünün. İleride yasamak istediğiniz hayata giden tek bir yol yok, ikinci yolu çizmek sizin elinizde. Bu yalnızca ne kadar istediğinizle alakalı. Disiplinli ve müspet olmak bu hususta size yardım edebilir. Mümkün olduğunca araştırmacı olun, mazeretlerden kaçının. Hiç yılmadan kendinizi geliştirin, geleceğiniz için kurduğunuz hayal için gereken adımları sağlamca atıp yapabileceklerinizin en düzgününü yapmaya çalışın. İstemeniz halinde her fırsat size aslına bakarsanız verilecektir.”