Musta Dalcı’dan diplomasız hoca tezlerine karşılık

İzmirliEfe

New member
AJANSSPOR-HABER

Spor Toto 1. Lig takımlarından MKE Ankaragücü Teknik Yöneticisi Mustafa Kolcu, Ostim Radyo’ya konuk oldu. Mustafa Kolcu, kendisi hakkında çıkan argümanlar ve tüm merak edilenleri deklare etti.

“Limon bile satamam”

Hakkında çıkan diplomasız hoca argümanlarına karşılık veren Kolcu, “Limon Bile satamam” dedi.

Maç sonlarında Pro Lisansı olmadığı için basın toplantısında ve yayınlarda konuşma yapamayan Kolcu, hakkında çıkan argümanlara şöyleki cevap verdi:

‘’Diplomasız hoca savlarına yargısız infaz yapmak gerçek değil. 1983’ten beri futbolun ortasındayım. Diğer bir iş yapma durumum yok, limon bile satamam, bu yalnızca benim meselem değil her insanın sorunu, bizi bu türlü itibarsızlaştırıyorlar. Ben UEFA diplomasına sahibim, 9 yıldır Pro Lisans için bekliyorum ve her seferinde kaydımı yaptırıyorum. Benim hayatım bu. Türkiye futbol liglerinde çalışmadığım lig kalmadı, ötürüsıyla kendimizi geliştirmek her manada idealimiz. Şu an Ankaragücü’nde çalışıyorum 3. yılımdayım, gecemizi gündüzümüze katıp Ankaragücü için çalışıyoruz.

“Şenol Güneş beni aradı”

Şenol Güneş şahsen beni arayıp yardımcı olabileceğimiz bir şey var mı dedi. Bu benim değil TFF’nin sorunu.

Özür dilendi

Pro Lisans kursu açıldığında beni arayıp özür dilediler. Birinci sırada olmama karşın bu sene seni alamıyoruz dediler, bütün eksikleri tamamlayıp hatta fazlamızla bir arada müracaatımızı yaptık lakin bize verilmiyor, bu TFF’nin sorunu” dedi.

Taraftarın istifa ısrarlarına da cevap veren Kolcu, “İnsanız, hislerimiz ile yaşıyoruz, etkileniyoruz. Lakin lidersek bütün zorluklardan gelmemiz gerek. Biz taraftarların gücünü biliyoruz. Kocaeli maçından daha sonra her türlü tenkide açığız dedim. Tahminen de biz en az etkilenen insanlarız. Değerli olan şartsız çabayı yaparken taraftarların da bizimle olması, biz daima bir olursak gayret etmek daha kolay olur. Birlik olma vakti, dönem başında şampiyon olacak bir takım kurduk ve şu an da şampiyonluğun en büyük adaylarından biriyiz” biçiminde konuştu.

İstifasını idareye sundu argümanlarına da değinen Kolcu, “bu biçimde bir şey kelam konusu değil. Ben duruşu olan bir beşerim, gitmem gereken vakti bilirim, gitmem gerektiği vakit da giderim alacak talep etmeden giderim, bir kalemde ne paralar sildiğimi idare bilir. Liderimiz, hoca bırakıyorsun derse bırakırım. Algı yaratılıyor. Siz zannediyor musunuz Erzurum’un, Ümraniye’nin hocası rahat. Şampiyon olmak kolay değil. hiç birimiz rahat değiliz, şampiyonluk gelirse rahat ederiz” diye karşılık verdi.

Toplumsal medyada taraftarların çoğunlukla Kolcu istifa etiketi ile yapılan paylaşımlara esprili bir lisanla karşılık veren Kolcu, “En son ben de kolcu istifa diyorum. Kimileri bunu espri gereci yaptı, benim de hoşuma gidiyor” sözlerini kullandı.

Ankaragücü lideri Faruk Koca da yayına telefon ile bağlanıp Dalcının istifa haberleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Faruk Koca yayına bağlandı

Koca, ‘’Mustafa hocayla bizim farklı bir diyaloğumuz var. Bu durum onun başarısı ile alakalı, ben tamam demedikçe bu biçimde bir şey kelam konusu değil. Tamam diyecek de değilim, hocamın inancı kalmadığında bana söyler ben de ona göre değerlendiririm lakin şu an o denli bir durum yok. İdare heyetinde da istifaya dair bir toplantı olmadı” dedi.

Ekip yaşlı argümanları hakkında da konuşan Kolcu, ‘’Bu kadro 6-7 hafta en âlâ grup seçildi. Ben de en düzgün teknik yönetici seçildim. Yaşlı değil, deneyimli bir grubuz. Erzurum şu an önder ve yaş ortalaması bizden çok, ötürüsı ile deneyim önemli” biçiminde konuştu.

Hasan Hüseyin ile ilgili de konuşan Kolcu, “Bizim oyuncumuz onlar, yanılgı yapacaklar, biz affedeceğiz. Hasan Hüseyin en epey kendine ziyan verdi. Bir gün idare toplanır karar verir, biz de bağrımıza basarız” diye konuştu.

Futbolcuların durumu hakkında kelamlarına devam eden Kolcu, “Ali Kağan ile olan ıstırap önemli. Bir sıhhat sorunu çıktı, 2 gün hastanede kaldı. Bugün son testleri yapıldı ve şu an durumu yeterli. Hafta sonu bizimle gayret edecek.

Fazilet ile bir problemim yok. Fazilet bizim grubumuzun kaptanı, Fazilet benim ben Fazilet, lakin futbolun ortasında kimi vakit bu stil kararlar alınıyor. Erdem’le gece gündüz birlikteiz, oynadığı maçlarda verdiği katkı da ortada. Bolu maçında inşallah oynayacak.

Az, bedelsiz olsa ortamızda olmazdı. Bize yarar sağlayacağı için almış olduğumuz bir kardeşimiz. Şu anda transfer tahtamız kapalı. Açılacağı aşikâr değil üzere düşünmek zorundayım. İskoçya’da iki sefer gol hükümdarı oldu” diyerek kelamlarını tamamladı.