‘Özdemir Bayraktar Ulusal Teknoloji Burs Programı’ müracaatları bugün sona eriyor

Eftal

Global Mod
Global Mod
T3 Vakfı İdare Konseyi Lideri Haluk Bayraktar, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Özdemir Bayraktar Ulusal Teknoloji Burs Programı”na müracaatlar için son gün olduğunu hatırlattı.

Vakıf açıklamasına göre, Türkiye Teknoloji Kadrosu Vakfı’nın her eğitim periyodunda Türkiye’nin yerli ve ulusal teknoloji atağına katkı sağlamayı hedefleyen gençleri buluşturan ve öğrencilere karşılıksız sunulan burs programları, bu yıl Ulusal Teknoloji Atağı’nın öncü ismi merhum Özdemir Bayraktar ismine gerçekleştiriliyor.

T3 Vakfı, öğrencilerin proje ve faaliyetlerini desteklediği Özdemir Bayraktar Ulusal Teknoloji Burs Programı yardımıyla 2 bin öğrencinin gelişmenine katkı sağlayacak. Burs Programı kapsamında Yükselen Yıldız Burs Programı, Eğitmen-Mentor Burs Programı ve Eğitim Takviyesi Burs Programı olmak üzere 3 farklı dayanak programı ile ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine burs imkanı sağlanacak.

2 bin öğrenciye burs takviyesi

İstanbul genelinde lisans ve lisansüstü öğrencilerin başvurabildiği Yükselen Yıldız Burs Programı ile iştirakçilere sağlanan özel eğitim imkanları yardımıyla şahsi, akademik ve meslek gelişimlerine katkı sunulacak. T3 Vakfı bünyesindeki projelerde yer alma fırsatı sunulan 100 öğrenciye 10 ay boyunca devam edecek program kapsamında aylık bin 200 TL burs takviyesi verilecek.

T3 Vakfı tarafınca hayata geçirilen Deneyap Teknoloji Atölyelerinde öğrencilere eğitmenlik yapma ve müsabakalar için desteklenen ekiplere mentorluk yapma imkanı da sunulan Eğitmen-Mentor Burs Programı ile de iştirakçilerin ehil oldukları alanlarda gelişmelerine katkı sağlanıyor. Türkiye’nin farklı vilayetlerinde bulunan Deneyap Teknoloji Atölyelerinde yer almak üzere lisans ve lisansüstü öğrencilerin başvurabildiği programda 400 bireye 10 ay boyunca aylık bin 200 TL burs dayanağı sunulacak.

Türkiye genelinde ortaokul, lise ve üniversitede tahsil bakılırsan öğrencilerin başvurabildiği Eğitim Takviyesi Burs Programında ise bin 500 öğrenciye 10 ay boyunca aylık 750 TL burs takviyesi sağlanacak.

Özdemir Bayraktar Ulusal Teknoloji Burs Programı başvurusu nasıl yapılır?

Müracaatların bugün sona ereceği burs programı için iştirakçiler, T3 Vakfı kurumsal idare sistemi üzerinden ulaşabilecekleri “https://turkiyeteknolojitakimi.org/burs-programlari.html” sayfasından program bilgilerinı inceleyebiliyor ve müracaatta bulunabiliyor.