Öznur Kablo Yeni Malatyaspor maçının akabinde

KripTon

Member
Spor Toto Üstün Lig’in 20’nci haftasında Trabzonspor alanında Öznur Kablo Yeni Malatyaspor‘u 1-0 mağlup etti. Karşılamanın akabinde Trabzonspor Teknik Yöneticisi Abdullah Avcı ve Öznur Kablo Yeni Malatyaspor Teknik Yöneticisi Marius Sumudica basın toplatışında açıklamalarda bulundu.

İkinci yarının birinci maçını kazanmanın değerli olduğunu lisana getiren Trabzonspor Teknik Yöneticisi Abdullah Avcı, “İkinci yarı hepimize güzel olsun. Çok orta olmadı fakat 1 haftadan daha sonra start verdik. Başlangıçlar zordur. Rakiplerin Trabzonspor’a oynadıklarında konsantrasyonları, suratları, niyetleri daha farklı oluyor. Bugün 4’lü ve 5’li oynama ihtimallerine nazaran hazırlandık. 5’liyi hiç bozmadılar. Birinci yarıda vakit zaman yanlışsız saha dağılımı ve tertipleri kullandığımızda kaleye indik. Vakit zaman oyunu ağır ve basınç şiddetini düşürdüğümüzde oyunda karışıklıklar oldu. Rakibi hiç devreye sokmadık. Birinci yarının sonundan geçişten verdiğimiz bir konum oldu. İkinci yarıda top büsbütün bizdeydi. Bu cins maçlarda ikinci golü bulamıyorsan rakip şunu bekliyor, oyun durdu, soğudu, bunu hızlandırmak lazım. ya duran top bekliyorlar ya da geçiş bekliyorlar. Biz daha rahat skor almak istiyorduk lakin 3-0 skora da üç puan, 1-0’a da üç puan. Bugün ikinci yarının birinci maçı. Kum saatinin bilakis döndüğü, 19 hafta bugün 18’e düştü. Start verdiğimiz ikinci yarıda kazanarak başlamak son derece kıymetliydi. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Malatyaspor’un bilgileri burada olmadığını gösteriyor tahminen ancak Trabzonspor’dan puan yahut konsantrasyon olarak yüksektiler. Zira bu ligin önderiyiz, hak ederek buradayız. Bizi öbür yerlere çekmesinler. Biz hem oyunun ve sahanın ortasında kalmaya çalışacağız. Yolumuza devam ediyoruz” diye konuştu.

“REHAVETİ KABUL ETMİYORUM”Bordo-mavili takımın performansını da pahalandıran Avcı, “Rehavet mümkün değil. Biz fazlaca maksadı olan, yarışın en doruğunda olan bulunan bütün rekorları kıran ekibiz. bu biçimde bir şey olamaz. Ortalardan daha sonra ister istemez kısa bile olsa ikicisine start vermek kolay olmuyor. Vakit zaman biz oyunu daha hızlandırabilmek için stoperlerin oyuna girmesi gerekiyordu. Final pası yapamadık. Oyun bir türlü genişlemedi. İkinci yarıda da fırsatlar vardı rehaveti kabul etmiyorum. Her hafta bir final maçı oynuyoruz. Bugün bir final maçı kazandık. Haftaya yine Sivas’ta bir final maçı oynayacağız” tabirlerini kullandı.”PUCHACZ PAZAR GÜN BURADA OLACAK”Takımdaki sakatlıklar ve yeni transferlerle ilgili konuşan Avcı, “Edin Visca geldi iyi olsun hem kendi ismine hem Trabzonspor ismine heyecanı yüksek, epey kıymetli işler yapmış birisi. Daima istatistikleri konuşuluyor attığı gol ve asist konuşuluyor fakat aslında ekip savunmasına yardımını daha epeyce konuşacaksınız. Bizim süratimizi artıracaktır. Edgar sakatlandı ve orada bir arayışımız var. Puchacz, pazar günü bizimle olacak üzere gözüküyor. Djaniny, Pazartesi yahut salı günü burada olacak. 1 ay yahut 2 ay deniliyor. Geldiğinde bakacağız ve seçenekleri değerlendireceğiz. Daha transfer başlamadan organize olduk ve bunun karşılığını alıyoruz. Transfer tahminen stoper hususuyla ilgili yabancıdan mı yoksa yerliden mi yana kullanacağımızın sonucunı veriyoruz. Hugo önümüzdeki hafta sonu bizimle olacak” formunda konuştu.SUMUDICA: VAR’DAKİ HAKEMLER ALDIKLARI FİYATI HAK ETMİYOR

Müsabakada bir penaltılarının ve rakiplerinin bir kırmızı kartının verilmediğini söyleyen Öznur Kablo Yeni Malatyaspor Teknik Yöneticisi Marius Sumudica, “Önce kadromu tebrik ediyorum. Birinci 11’imizden 6 eksikle bugün maça başladık. Grubun 6-7 transfere gereksinimi olduğunu birinci geldiğimde söylemiştim. Bugün Trabzonspor’a karşı gayretimizi verdik. Trabzon bize karşı zorlandı. Çok eksik bir gruba karşı zorlandı. Hakemlere her vakit hürmet duyuyorum lakin VAR’daki hakemler aldıkları fiyatı hak etmiyorlar. Kaçını defa başımıza geldiğini bilmiyorum. VAR hakemleri içerdeki orta hakemi bize karşı hiç uyarmıyorlar. Bugün alanda bize karşı iki tane aksiyon vardı. Sol bekimizin direkt yüzüne karşı yapılan bir durum vardı. Oyuncumuzun burnu kanadı, hatta formasını değiştirdi. Yüzde 1 milyon kırmızı karttı lakin verilmedi. niye hakemler Malatyaspor’a karşı bu biçimde ? Trabzonspor’un yardıma muhtaçlığı yok. Ben Malatya’yı değiştirmek için buradayım. Gelecek haftadan itibaren değiştireceğim lakin lütfen futbol federasyonundan ve hakemlerden de benim çalışmama hürmet göstermesini istiyorum. Bu işe ruhumu veriyorum. Son dakikada oyuncumuz Osman’a karşı yapılan bir hareket vardı. Trabzonspor oyuncusunun topla hiç alakası yoktu. Kesin penaltımız vardı, hakem bunu vermediği üzere yayıncı kuruluş da durumu göstermedi. Daha ne yapabilirim. Bugün bir kırmızı kart ve penaltı vardı. Bir hoca olarak ne yapabilirim ki. Bize hak ettiklerimizi verin” dedi.

Demirören Haber Ajansı / Selay Saykal – Spor Haberleri