Rıdvan Dilmen: Antrenör aranması Fatih Terim’i geriyor

İzmirliEfe

New member
Galatasaray kendi meskeninde birinci yarıyı Giresunspor’a 1-0 mağlup olurken maçı Rıdvan Dilmen TRT Spor Yüzde Yüz Futbol programında yorumladı.

Kadronun oyunu taraftarı uzaklaştırıyor

Dilmen “Artık Galatasaray’ın geride kalması ve ıslıkların duyulması oyunları etkiledi. Artık Galatasaray’ın Avrupa kupasındaki maçlara bakması lazım fakat Mart’a kadar bu süreç sıkıntı geçicek. Ekibin oyunu ve performansı taraftarı uzaklaştırıyor. Taraftarı çekebilmek için indirime gitmesi lazım. Baya da eksik Galatasaray. Halil’i epeyce etkisiz gördüm. Luyindama yerine Işık Kaan’la başladı lakin adelesinde sorun yaşadı maalesef.

Fatih Terim format değiştirirse Galatasaray maçı çevirir

Hoca epeyce sık karar değiştiriyor. Bu bir dezavantaj olarak görünüyor. Hakan Keleş’i epeyce beğeniyorum ancak birinci yarı benim beklentimin altında bir Giresun vardı. Galatasaray maçı çevirebilir şüphesiz. Hocanın oyun formatını değiştirmesi lazım. Karşısında da can siperhane oynayan bir ekip var kolay değil o yüzden.

Galatasaray hudut harbiyle oynuyor

Giresun için puan Galatasaray için kazanıp seyirci ile barışma fırsatıydı. Galatasaray’ın epey fazla eksikleri vardı bu da kıymetliydi. Ne olursa olsun kazanması lazımdı. 21 bin izleyicisi varmış. Galatasaray taraftarının dayanağı kıymetli. Giresunspor’da bilhassa Bilgili’nin performansı yeterliydi. Luyindama’nın gidecek üzere oynaması. Puan olarak geride olmak hakem kusurları vardı. Arda Kardeşler gördüğünü çaldı. Ancak Galatasaray’ın temel sorunu şu. Kalabalık bir yolda giderken çarpa çarpa gidersin yol boşsa rahat gidersin. Galatasaray kendisiyle uğraşıyor. Dakika 1 yerden yere atılıyor dakika 90 itiraz gerginlik. İşte bunlar daima gerilim yapar. Bir hudut harbiyle oynuyor. Avrupa’da bu biçimde oynamıyor zira rahat.

Saha dışı olaylar Fatih Terim’i geriyor

Halil örneğin ıslıklanıyor. 21 yaşında ve genç. Bu oyuncu ıslıklanırsa masraf. Ekip hazırlanamıyor. Bir kaç gün evvel önce Fatih Terim daha sonra Burak Elmas bildiriler yayınladı. Liderin müsaadesiyle Guardiola’nın yardımcısıyla görüştüm dediler. Terim’in yardımcıları yelek taşımak demek değildir fikir tartışmak demektir. Terim bu durumdan rahatsızdır. Terim’in bu biçimde bir tenkit kaldırmaz. Saha dışı faktörler ve antrenör aranması teknik yönetici Fatih Terim’i geriyor. İşte gergin teknik adamın hali alandaki futbola da yansıtıyor.

VAR olmasa penaltılar olurdu

Galatasaray son dokuz maçta iki galibiyet almış. Maç sonunda oyun kaos futboluna dönüyor. Hoca’nın Halil’i oynattığı noktada Halil oynamaz. Halil çift santraforun oyuncusu. Kenar oyuncusu değil. Cicaldao’yu forvet ardına koyunca defans önünde sorun yaşıyor. daha sonra Halil çıkarken ıslıklanıyor morali bozuluyor. Galatasaray’da istek arzu var fakat hudut harbini bu biçimde yönetemezsiniz. Evvelden VAR olmasaydı büyük ekipler karambollerden penaltı çıkarırdı. İsmail kalede Oğulcan forvette bitirdi maçı. Galatasaray’da herkes öfkeli hoca futbolcular öfkeli. Hakemler Galatasaray’ı mağdur etti.