Rıdvan Dilmen: Marcao takım dışı bırakılmamalı

İzmirliEfe

New member
AJANSSPOR – HABER

Muhteşem Lig’de dönemin açılış haftası, bugün oynanan Giresunspor – Galatasaray maçıyla sona eriyor. Yeni dönem öncesi TRT Spor’a katılan ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen, Erbatur Ergenekon’un sunduğu “%100 Futbol” isimli programda haftanın kapanış maçını yorumladı. Emekli futbolcu Dilmen, maçın birinci 45 dakikasını ve 90 dakikasını farklı kıymetlendirdi. İşte, Rıdvan Dilmen’in Giresunspor – Galatasaray müsabakasına dair açıklamaları…

Dilmen: “Daha fazla gol atacağını düşünüyorum…”

BİRİNCİ YARI

Galatasaray’ın 2-0’lık üstünlüğüyle sona eren birinci 45 dakika daha sonrasında Rıdvan Dilmen şu açıklamalarda bulundu:

“Diagne kaybedilecek bir oyuncu değil. Galatasaray’ın Diagne’ye gereksinimi var. Penaltı kaçırabilir. Penaltı biraz ruhsal bir iştir. Sonuçta Okan’la 1 yıl birebir gruptaydı. Galatasaray’ın bu maçta önder olabileceğini, daha fazla gol atacağını düşünüyorum.

“Çok kapı açar…”

Galatasaray’ın sol beki hamleci olur. Gitsin yani yerinde durmasın. Bir de sol stoper Marcao olduğu için onu kapatabilir. Kâfi ki kusuru bu olsun. İzledik. Ne kadar yanlışsız koşular yaptığını. Teknik yönetici aslına bakarsanız atak yapmayı seven bir kişi. Ailecek hamle yapmayı seviyorlar. Atlet ve çabuk; atakçı beklerle oynamak Türkiye Üstün Ligi’nde hayli avantajlı olur. Çok kapı açar.

“2-3 net durumu vardı Galatasaray’ın…”

İKİNCİ YARI

Bugün aslında kolay maçı birazcık zora sokan Marcao oldu. 3’e 4’e gidecekken maç bir anda bilakis döndü. Kırmızı karttan evvel 2-3 net durumu vardı Galatasaray’ın. Marcao’nun hareketi rakipten epeyce Galatasaray ekibinin moralini bozdu.

Luyindama da… Ağır bir oyuncudan bahsediyoruz. Fizik olarak ağır bir oyuncudan. Geçen yılın sonlarına hakikat kulüp bile aranıyor denildi. Nelsson transferine karşın bir daha de kadroda kalmalı diye düşünüyorum.

Gençleşmek ekonomik olarak da küçülmektir. Fatih hoca bu yılı yatırım yılı olarak görmüyordur. Kesinlikle yarışacaktır.

İnşallah yarın bir gün bir Avrupa grubu 20-25 milyon Euro verse, Galatasaray’ın kasasına girse epey âlâ olur. Planlamada o denli problem oldu ki, bir gibisi Beşiktaş’ta var. Fenerbahçe’de de Dirar 1 yıl hiç oynamadan Bağdat Caddesi’nde dolaşıp maaşını aldı.

“30 metre koşup geldi oradan…”

Her ne olursa olsun Marcao bunu yapmamalıydı. Kerem genç bir oyuncu. Marcao en azından 30 metre koşup geldi oradan. Onları bilmiyoruz. Fakat diyelim ki Kerem önemli bir saygısızlık yaptı, sonuç bir daha de bu olmamalıydı. Öbür husus, Fatih Terim’in hakeme “Değişikliği daha çabuk yapsaydın bu olmazdı” serzenişiydi. Sorun Marcao’da. Emsal olayları tekraren gördük. Her kulüp de gördük. Galatasaray’da benzeri bir olayı Melo ve Riera’yla görmüştük.

Marcao takım dışı bırakılmamalı bence. Yoksa benim de senin üzere canım yandı. Bir genç oyuncuya baş atılması benim de canımı yaktı. Galatasaraylıların canı yandı.

“Fatih hoca, bu tip olaylara müsamaha gösteriyor”

Rıdvan Dilmen, Fatih Terim’in hem ulusal ekip tıpkı vakitte Galatasaray teknik yöneticiliği bakılırsavinde Marcao-Kerem aktürkoğlu hengamesine benzeri birfazlaca olay yaşandığını hatırlattı. Dilmen, “Fatih hoca, bu tip olaylara müsamaha gösteriyor. Ulusal Takım’da olanları biliyoruz. Otelde, silahlar falan. Fatih hocanın olduğu yerde bu biçimde şeyler olmaz derler. Oluyor kardeşim, oluyor. Daha evvel de oldu” dedi.

Ulusal Kadro’da Gökhan Töre otelde kadro arkadaşları Hakan Çalhanoğlu ve Ömer Toprak’a silah çekmişti. Gizlenen olay 6 ay daha sonra ortaya çıkmıştı.