Rıdvan Dilmen: TRT bana aylık 60 bin TL teklif etti

İzmirliEfe

New member
AJANSSPOR-HABER

Son günlerin epey konuşulan ismi Rıdvan Dilmen, TRT’den para almadığını bir kere daha yineladı. Ünlü yorumcu, %100 Futbol programı karşılığında TRT’ye yıllık maliyetinin 12 milyon TL olduğu savlarına canlı yayında cevap verdi.

Rıdvan Dilmen Halk Tv’ye bağlandı

Halk TV’de Sevecen Payzın’ın moderatörlüğünü yaptığı Kelamım Var programında konuşan Rıdvan Dilmen, kendisi hakkında hata duyurusunda bulunan HKP MYK üyesi Avukat Doğan Erkan’ın sorularını da cevapladı.

Dilmen burada, “TRT bana aylık 60 bin TL’lik teklif yaptı ancak ben kabul etmedim” diyerek bir daha epey konuşulacak bir açıklama yaptı. Ünlü futbol adamı şunları söylemiş oldu:

‘TRT ile kontratım bile yok’

“yaşamımda TRT ile hiç iş yapmadım. Geçmişte de artık de fiyat almadım. Hatta ‘Parasız olmaz’ dediler. 60 bin TL teklif ettiler fakat kabul etmedim. Ben memnunum TRT Spor’da. Futbolu da seven bir beşerim. ‘aslına bakarsanız diğer mecralarda para kazanacağım’ dedim. TRT ile bir kontratım de yok.”

Ne olmuştu?

Fanatik Gazetesi muharriri Orhan Yıldırım, TRT ile anlaşan Rıdvan Dilmen’in yıllık 8,5 milyon TL, aylık ise 710 bin TL fiyat aldığını sav etmişti. Sporda ve siyasette geniş yankı uyandıran bu haberin üzerine HKP avukatları tarafınca Başsavcılığa cürüm duyurusunda bulunuldu. Dilekçede, TRT’nin halkın vergileriyle kurulduğuna ve vergilerle yayın faaliyetlerini sürdürdüğüne vurgu yapılarak bir kamu kurumu olduğuna dikkat çekildi.

NTV’den TRT ekranlarına geçti

Erbatur Ergenekon’un moderatörlüğünü yaptığı, Rıdvan Dilmen’in ise yorumculuk nazaranvini üstlendiği %100 Futbol, Üstün Lig maçlarının devre ortası ve daha sonrası TRT Spor’da ekranlara geliyor. Dilmen birebir programı uzun yıllar boyunca NTV’de yapmış ve geçen dönem bu kanaldan ayrılmıştı.