Ryan Babel’den transfer itirafı: “Çok pişmanım”

İzmirliEfe

New member
DIŞ HABER-AJANSSPOR

Hollandalı futbolcu Ryan Babel, futbol mesleğine Galatasaray’da devam ediyor. Babel, futbol mesleğiyle ilgili itiraflarda bulundu ve transfer konusunda yaşadığı en büyük pişmanlığını deklare etti. Ayrıntılar haberde…

Babel, transfer konusunda itirafta bulundu

Mirror’a bir açıklama yapan Ryan Babel, Ajax ve Liverpool formalarını giydikten daha sonra Hoffenheim’a transfer olmuştu. Babel, Alman takımına transferinin kendisi ismine berbat bir tercih olduğu fikrinde.

“Hoffenheim’a transfer olmaktan büyük pişmanlık duydum”

Babel, “Liverpool’da Rafa Benitez ve Kenny Dalglish ile bir arada neredeyse 4 yıl geçirdim. Hoffenheim büyük bir güç haline geliyordu. Ancak Bundesliga’ya transfer olmaktan dolayı pişmanlık yaşıyorum” tabirini kullandı.

Babel pekala niye ayrılığı seçti?

Ayrılmasının sebepleri hakkında itirafta bulunan Babel, “Ayrılmamın tek sebebi Hollanda Ulusal Ekibi’ndeki durumumu koruyabilmek için daha fazla mühlet almak istememdi. Lakin Hoffenheim’da hayaller gerçek olmadı” dedi.

Ajax’a övgü

Babel, Ajax ile yaşadığı periyotları ise mesleğinin en hoş günleri olarak tanım ediyor. Hollandalı oyuncu, “Ajax’ta fazlaca agresif bir futbolla büyüdüm. Akademide bu biçimde oynamayı öğreniyorsunuz. Liverpool’a transfer olduğumda da durum birebirdi. Kulübün DNA’sında hamle futbolu oynamak var” diye konuştu.

Babel Hoffenheim’da neler yaptı?

Ryan Babel, 2010-11 döneminde yarım devir Hoffenheim’a oynadı ve 16 maçta 1 gol 1 asist üretti. Futbolcu 2011-12 döneminde ise 35 maçta 5 gol 2 asist kaydedebildi.

Bu dönem ve geçen dönem Babel’in performansı…

Galatasaray’ın Hollandalı oyuncusu bu dönem 14 maçta 1 asistlik katkı verdi. Geçen dönem hatırlanacağı üzere 41 maçta 9 gol ve 5 asist üretmişti.