Salvini: “Berlusconi’den sonra Linate Havalimanı’na isim verilmesi teklifini değerlendireceğiz”

Sezai55

New member
Başlatılan birçok fikirden biri gibi görünüyordu Silvio Berlusconi’nin ölümünden sonra anısına, bunun yerine Milano’nun eski belediye başkanı Gabriele Albertini tarafından Linate havaalanına Forza Italia’nın kurucusunun adını vermek için öne sürülen, şimdi diğerlerinden daha somut görünüyor. “MİT, son bir saatte güçlenen bir fikir olan Silvio Berlusconi’nin ardından Linate havaalanına isim verilmesi teklifini büyük ilgiyle not etti”, fBaşbakan Yardımcısı Matteo Salvini liderliğindeki bakanlıktan tanıdık kaynaklar“daha fazla araştırma yapın ve ayrıca ailenin iradesini doğrulayın”.

Lombardiya Bölgesi’nin eski başkanı Roberto Formigoni, “Bir havaalanı seçilseydi, Malpensa daha uygun olurdu” diye yanıtlıyor ve “Linate yüz yıldır varken, modern Malpensa, Berlusconi ve ben tarafından yapıldı. başbakan , ben Bölge başkanı olarak. Yani benim olduğu kadar onun da havalimanıydı”. O zaman bir havaalanına isim verilmesinin başka bir avantajı daha olacaktır: “Bir cadde veya meydanın aksine, ölümden sonra kaç yıl geçmesi gerektiğine dair bir kural yoktur, bu nedenle derogasyona gerek yoktur. İdarenin kararı yeterlidir”.

Milan belediye başkanı Giuseppe Sala’nın, Arcore lideri için on yıllık yönetimden muafiyet istemeye niyetli olmadığını bilmesinin ardından, dün Gabriele Albertini’yi Linate önerisini sunmaya iten sebep buydu. ölüm, sokak adlandırma için.

sadece birkaç gün önce Milan Belediye Başkanı Giuseppe Sala, Berlusconi’ye bir sokak tahsis etmenin imkansız olduğunu çünkü beklemenin on yıl sürdüğünü açıklamıştı.ve “binlerce insanı kurtaran” Veronesi için bile hiçbir istisna veya istisna yapılmadığının altını çizdi. Bölge Başkanı Attilio Fontana ise “Palazzo Lombardia’da bir yerin” Berlusconi’ye tahsis edilmesinden yana olduğunu söyledi.

konular