Süleyman Hurma: “Mesut Özil’in Türkiye’de oynayamayacağını söylemiştim”

İzmirliEfe

New member
“Ali Koç, Fenerbahçe ve futbolu hayli seviyor”

Süleyman Hurma, Hürriyet’te yer alan röportajında, Fenerbahçe Kulübü lideri Ali Koç’un futbolun fair olması için fazlaca olumlu profil olması ve kurumsal bir yapıya kavuşması için önemli efor harcadığını belirterek, “Uluslararası tanınan bir isim, futbolu ve Fenerbahçe’yi epeyce seviyor. Rakipleriyle bir düşmanlık oluşturmadan fair hislerle bunu yapmak istiyor. Fenerbahçe taraftarının ve topluluğunun beklentisi büyük.” dedi.

“Mesut Özil’in Türkiye’de oynayamayacağını söylemiştim”

Mesut Özil’i herkes eleştirdiğinin altını çizen Hurma, “halbuki daha 20’li yaşlarının başında Real Madrid’de oynarken kendisinin Türkiye’de oynayamayacağını televizyona çıkıp söylemiştim. Zira Mesut Özil bir futbol ideolojisi olan, taktiği olan bir oyunda oyun kurucu olarak kendisine 5-6 opsiyon verilirse en yanlışsız olanı bulan oyuncudur. Mesut her vakit topla en doğrusunu bulur. Lakin ona uygun bir oyun oynanmalı, ona o opsiyonu kullanma imkanı sunulmalı. Şayet taktik oyunu oynanmıyorsa bu ligde Mesut Özil oynayamaz. Mesut’un oynayamaması ondan kaynaklı değil, oynanan futboldan kaynaklı. Onun bir koşma sorunu, durum alma sorunu yok, oynama sorunu yok. Mesut Özil kendine uygun bir kadroda olsa tekrar hepimizin hayranlıkla seyrettiği Mesut’u seyretmeye başlarız.” formunda konuştu.