Taban fiyat görüşmeleri 1 Aralık’ta: Birinci görüşmede uzlaşma sinyali

Eftal

Global Mod
Global Mod
Minimum fiyat artırım görüşmelerinin yapılacağı toplantıların birincisi 1 Aralık Çarşamba günü yapılacak. Milyonların merakla beklediği artış ölçüsüyle ilgili hem kamu tıpkı vakitte patron cephesinde optimist bir hava var. Çalışan temsilcisi sendikaların artırım oranının birinci görüşmede belirlenmesi konusunda; patron sendikası birebir vakitte çalışma bakanlığı da misal bir eğilim var.

BİRİNCİ TAPLANTI HAFTAYA

Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Vedat Alım, Minimum Fiyat Tespit Komisyonu’nun birinci toplantısının 1 Aralık’ta yapılacağını deklare etti. Yeni yılda geçerli olacak minimum fiyat sayısının personel, patron ve hükümet temsilcilerinden oluşan Minimum Fiyat Tespit Komisyonu’nun birinci toplantısı Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanlığı’nın mesken sahipliğinde yüz yüze yapılacak.

Özgür Burak Akkol

TOPLUMU TATMİN EDECEK BİR SAYI

Türk-İş tarafında Ankara’da düzenlenen Pandemi Devrinde Çalışma ömründe Bayan temalı eğitim seminerinde konuşan Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanı Alım, taban fiyat sorununu uzlaşıyla çözmek istediklerini belirtti. Alım, “Asgari fiyat konusunda Sayın Liderin (Türk-İş Genel Lideri Ergün Atalay) hali epey açık; emeği koruyacak. Taban fiyat, ismi üzerinde, Türkçe epeyce hoş tanımlanmış. Bu sayının, toplumu tatmin edecek, toplumda adalet hissini pekiştirecek, onu güçlendirecek, ‘burada çalışanlar sahipsiz değildir, devlet toplumsal devlettir ve buna sahip çıkmaktadır’ kanaatini yerleştirecek bir düzeyde olacağına inanıyorum. Ben de bu anlayıştayım ve Sayın Liderle bu mevzuda uzlaşma içerisindeyiz” dedi.

PATRON DE ERKEN BELİRLENSİN İSTİYOR

Türkiye Patron Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) İdare Heyeti Lideri Özgür Burak Akkol, kurulun kısa müddette karar vermesinden yana olduklarını söylemiş oldu. Akkol, “Bu yıl minimum fiyatın en kısa müddette netleşmesi konusunda kamuoyunun büyük beklentisinin farkındayız. Bu sebeple, Minimum Fiyat Tespit Komisyonu’nda görüşmeleri hızlandırarak süreci aralık ayının başında tamamlamaya hazırız. Buradaki en büyük temennimiz sonucun, çalışma hayatının tüm paydaşları olarak üçlü mutabakatla imzalanması. Çalışma arkadaşlarımızın sürdürülebilir refahı için, enflasyon karşısında korunacak bir taban fiyat belirlenmesinden yanayız” dedi.