Teneffüs aygıtında yeni adım: 8 saat çalışan sahra tipi ventilatör üretildi

Eftal

Global Mod
Global Mod
Türk sıhhat kesimi adımlarına sahra tipi ventilatörü ekledi. Salgında ulusal teneffüs aygıtını kısa müddette üreterek yurt içi ve haricinde epey sayıda can kurtaran Türkiye’den bu alanda yeni adım geldi. Ostim Medikal Kümelenme’sinde Foras Medikal tarafınca batarya ile 8 saat çalışabilen sahra tipi ventilatör üretildi. El çantası ebatlarındaki aygıt kolay taşınılabiliyor. Sahra tipi ventilatörün, cephe ve afet bölgelerinin sahra hastanelerinde kullanılması planlanıyor. 25 mühendis ve teknisyenin çalıştığı Foras Medikal, ağır bakım, mesken tipi ventilatörlerin yanında 3 farklı modelde teneffüs maskesi de üretiyor.

DÜNYANIN HER YERİNE SATIŞ

Yeni Şafak’a konuşan Foras Medikal İdare Şurası Lideri Zübeyir Murat, pandemi sürecinde yurt dışına 3 bin adet teneffüs aygıtı, 5 bin adet de oksijen maskesi ihraç ettiklerini söylemiş oldu. Murat, “Ürünlerimizin ham unsurunun yüzde 75’ini yurt haricinden ithal ediyoruz. Teneffüs aygıtlarının ana kartını, yazılımını atölyelerimizde üreterek kullanıma hazır hale getiriyoruz ve ihraç ediyoruz” dedi. Murat, “Pandemi öncesi de teneffüs aygıtları alanında çalışıyorduk. Muhtaçlık duyulan ağır bakım ventilatörü, yüksek akışlı oksijen terapi aygıtı ürettik. Üretimini yaptığımız konut tipi ventilatörler oksijen tedavi modlarını koyduk. Koronavirüsün tedavisinde ağır olarak kullanılan kimi cihazlarımızı Ag-Ge ile revize edip pandemi de daha faal kullanılmasını sağladık” sözlerini kullandı.

Foras Medikal İdare Heyeti Lideri Zübeyir Murat

Pandemide yeni eserler

Murat, oksijen maskesi alanında da pandemi sürecinde uzmanlaştıklarını belirterek, “Üretimini yaptığımız tam yüz maskeleri var. Ağız, burun ve gözü içine alacak biçimde üretimini yaptık. Ağız ve burunu kapatacak biçimde yarım yüz maskesi de ürettik. Bu eserleri de pandemiyle bir arada yenileyerek hastanelerde kullanılmasını sağladık. Pandemiye özel kanür ürettik. Kanür yalnızca burundan oksijen veren bir hortum. Hastaneler de sıkı bir biçimde kullanıldı” dedi.