Traktörler, Renzi, Lollobrigida'ya karşı gensoru önergesini açıkladı. Lig öne çıkıyor: “Tarımsal gelir vergisi muafiyetinin iptal edilmesi hatadır.”

Sezai55

New member
Matteo Renzi Traktör protestosuna müdahale ederek Tarım Bakanı'na var gücüyle saldırıyor Francesco Lollobrigida Bireysel gensoru önergesi ve dilekçe açıklayarak: “Böylesine önemli bir sektör için beceriksiz bir kayınbirader değil, yetkin bir bakana ihtiyacımız var” diyor eski başbakan.

“Lollobrigida'ya güvensizlik oyu sunuyoruz çünkü kendisi şu anda saçlarını düzelttiği çiftçilere uygulanan vergileri artırdı.” Böylece Renzi, Mattino Cinque hakkında.

Lider IV, şakayla Başbakan'a bir 'öneri'de bulunuyor: “Giorgia Meloni liyakate dayalı bir hükümet kurmak istediğini söylediğinde ciddiye alıyorum. İşte Giorgia, kayınbiraderini, kız kardeşini eve getir o da mutlu ve bu aile birleşimi herkes için daha iyi…”.

Ardından dilekçenin duyurusu bu kez Enew'de yapıldı: “Tarım vergileri ile ilgili gerçek sonunda ortaya çıkıyor. Meloni hükümeti çiftçilerin ödemesi gereken 248 milyon euroluk vergiyi yeniden uygulamaya koydu. Buna tarım gelir vergisi deniyor, biz buna Lollotax diyoruz”. Kısaca, “İtalya'nın kayınbiraderi, Maurizio Martina ile benim çıkardığımız yasayı neden değiştirdiğini açıklamalı. Neden? Lollobrigida her geçen gün daha utanç verici. istifa dilekçesi: İtalyan tarımının bir bakana ihtiyacı var, kayınbiraderine değil. Haydi Lollo eve dön.”

Renzi, Eylül 2015'te Milan Expo sahnesinden o zamanki Tarım Politikaları Bakanı'nın eşlik ettiği Başbakandı. Maurizio Martina, Coldiretti'li 30 bin çiftçinin önünde tarımsal IMU ve IRAP'ın kaldırıldığını duyurdu. “Etkileyici, protestoyu sürmeye çalışan traktörlerle gösteriler yapıyor. Politikacı, benim hükümetimde yaptığımız gibi tarımsal gelir vergisini ortadan kaldırıyor. Meloni ve kayınbiraderi etkileyici insanlar, biz politikacıyız” diye tweet attı eski başbakan birkaç gün önce.

Ligin hamlesi

Tarımsal gelir vergisi muafiyeti son bütçeye kadar uzatıldı. Şimdi soru, görünüşe göre bütçede iptal edilen yardımın kısmen geri getirilip getirilmeyeceğini ve nasıl getirileceğini değerlendiren başbakanın masasında. Bir de sesini duyurmayı ihmal etmeyen Lig'e sahayı boş bırakmamak için.

Rai3'te Agorà'da bu sabah yaptığı açıklamada, “Tarımsal gelir vergisi konusu üzerinde çalışıyoruz çünkü hükümetin 2024 muafiyetini iptal etmesinin bir hata olduğuna inanıyoruz” dedi. Riccardo Molinari, Odada Lig lideri – . Bu, herkes için vergileri düşüren bir vergi reformu amacıyla yapıldı. Milleproroghe'de muafiyetin 2024'e kadar uzatılmasını isteyen bir değişiklik teklifinde bulunduk. Hükümetin bize cevap vermesini bekliyoruz.”

Ancak Fratelli d'Italia aynı fikirde değil ve Carroccio'nun yeniden inşasını parçalamaya çalışıyor. O, Meclisin lideri Thomas Foti açıklığa kavuşturmak için: “Milleproroghe ile birlikte, mali kaynaklar izin verdiği sürece, olası değişiklikleri dışlamayan, Parlamentodaki çoğunluk tarafından kompakt bir şekilde kararlar alındığında, hükümeti suçlamak için bir neden göremiyorum.” Foti, “Manevranın incelenmesi ve onaylanması sırasında çoğunluk grupları tarafından tarımsal gelir vergisinden muafiyet konusunda çekincelerin yapılmış gibi görünmediğini” ekledi.

Calenda aynı fikirde değil

Bu arada, Italia Viva liderinin bu hamlesine (hatta) katılmayanlar da var. Carlo Calenda. “Renzi'nin Santanchè'ye yönelik gensoru önergesine karşı olduğunu hatırlıyorum çünkü gensoru önergeleri alıcıların kilitlenmesi sonucunu doğurur çünkü Parlamento bunları açıkça onaylar ve bu noktada hükümet şöyle diyebilir: Onaylandı, hikaye bitti. Yani küçük tartışmalar yaratmak kitlesel bir dikkat dağıtma silahıdır”, diyor Eylem'in lideri.

IV. Sıralardan gelen cevap hazır. “Her zamanki gibi, Calenda çok kötü hatırlıyor. Santanchè'ye yönelik gensoru önergesine 'bakanı zırhlandırdığı' için değil, adaletçi bir sisteme dayandığı için hayır dedik. Lollobrigida vakasında eleştiri adaletçi değil siyasidir.” Senatör öyle diyor Raffaella PaitaItalia Viva'nın ulusal koordinatörü.

Bu arada ilgili taraf Lollobrigida, çiftçi delegasyonlarıyla sürekli ilişkileri olduğunu bildiriyor: Bakan, “Onlarla zaten tanıştım” ve “derneklerle görüşüyoruz” diyor.

Kardinal Parolin: “Çiftçilerin sesi dinlenmeli”

Kardinal de müdahale ediyor Pietro Parolin: Vatikan Dışişleri Bakanı oturum aralarında “Çiftçilerin dinlenmesi gerektiğine, küçük ve orta ölçekli şirketlerin sürdürülebilirliği ve kırsal alanların geleceği açısından bir diyalog ve açıklık olması gerektiğine inanıyorum” dedi. Bambino Gesu hastanesinin yeni genel merkezi konusunda İtalya ile Vatikan arasında niyet beyanının imzalanması.