Türkiye’deki yerli üretim süpürge makinesi Kademe ile yılda 12 milyon liralık tasarruf

Eftal

Global Mod
Global Mod
Beyoğlu sokaklarının evvelinde ithal süpürge makineleriyle temizlendiğini belirten Beyoğlu Belediyesi Paklık İşleri Müdürü Mehmet Akpınar, 2005’ten beri Türkiye’de yerli üretim süpürge makinelerinin devreye geçmesiyle yerli makine kullanmaya başladıklarını söylemiş oldu.İthal araçlarla yerli araçların içinde inanılmaz fiyat farkı olduğunu vurgulayan Akpınar, “Fiyatlar bizim üretmeye başlamamızla yarıya indi. Evvelden ithal araçlarda rastgele bir arıza olduğunda yedek modülleri dışardan almak zorunda kalıyorduk. Şayet almazsak garantisi bitiyordu. Bu kesimler da epeyce kıymetliydi. Lakin yüzde 96 yerli araçlarımızla bu problemlerin hepsini ortadan kaldırdık. Büyük tasarruf ettik” açıklamasını yaptı.

DHA

İTHAL 175 BİN EURO İKEN YERLİ 85 BİN EURO

Şu ana kadar kullanılan ithal araçların 175 bin euro olduğunu belirten Akpınar, yerli üretim araçlarda bunun 85 bin euroya düştüğünü söylemiş oldu.

DHA

Akpınar, “Bu araçları mühendis ve çalışanlar birlikte tasarladı. Aracın rahat olup olmadığı işçiye tek tek soruldu. Kullanılan araçlarımızla ilgili işçimiz, kendini geliştirdi. Araç yapılırken bilhassa ‘Türkiye koşullarında ne hal çalışır, zorlukları nelerdir’ üzere sorulara odaklandık. Yerli üretim araçları, bizim sokaklarımızın kimileri yüzde 5 yüzde 7 eğimli. Bu eğimli sokaklarda bile epeyce rahat çalışabilecek duruma geldik” formunda konuştu.

ÜRETİCİLER ÇOĞALSIN

Yerli araçları birinci Beyoğlu Belediyesi’nin kullanmaya başladığını söz eden Akpınar şunları söylemiş oldu:

“Bizim envanterimizde üç tane ufak, iki metre küp, dokuz tane de beş metreküplük aracımız var. On iki araçla çalışıyoruz ve şu vakte kadar da Türkiye genelinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden daha sonra en çok süpürge makinesi devamlı olarak kullanan belediyeyiz. Üreticilerin çoğalmasını bekliyoruz. Dışa bağımlılığı yok etmek için bu gerekli. Zira bu Kademe firmasının üretmiş olduğu bu araç aslında bir milat. Hem maddesel manada tıpkı vakitte çalışma manasında bu araçlar bizi rahatlattı. Sürücü araca bindiği vakit rahatlık, konfor, görüş açısı, arabasının düzgün çalışmasını ister.