Ünal Aysal: “Mancini, Galatasaray’ı Şampiyonlar Ligi finaline çıkartmak istiyordu”

İzmirliEfe

New member
EURO 2020’yi Roberto Mancini’nin çalıştırdığı İtalya, finalde mesken sahibi İngiltere’yi penaltılarda devirerek kazandı.

2013-2014 döneminde Galatasaray’ı da çalıştıran Roberto Mancini hakkında o devrin lideri Ünal Aysal, Akşam gazetesine açıklamalar yaptı.

“Fatih Terim gittikten daha sonra deneyimli birini aradık”

Ünal Aysal, Mancini’nin Galatasaray’a gelme sürecini şöyle anlattı: “Bildiğiniz üzere Fatih Terim’in, TFF’ye gidişi daha sonrası teknik yöneticisiz kalmıştık. 15 gün daha sonra da Juventus ile oynayacağımız değerli bir maçımız vardı ve o yıl hem Şampiyonlar Ligi’nde çeşit atlamak birebir vakitte kesinlikle 4. yıldızı takmayı hedeflemiştik. Fatih Terim’in çalıştırdığı grup birinci 4 maçta 6 puan kaybederek 2013/14 dönemine başlamıştı. Ekibi bu amaçları gerçekleştirebilecek bir düzeye hazırlayabilecek yürek ve deneyime sahip bir teknik yöneticisi o günün kurallarında Türkiye’de bulabilmemizin mümkün olmayacağından, birinci haftaki temaslarda anlayınca çıtayı yükseltip, teknik yöneticimizi yurt haricinden getirme sonucu aldık.”

“Mancini’den muvaffakiyet istedim”

Muahedenin 48 saat içerisinde gerçekleştiğini söyleyen Ünal Aysal, “Hemen temas kurarak İstanbul’a davet ettik, şahsen görüşüp mevcut durumu anlattım ve kendisinden 10 gün daha sonraki Juventus maçına grubun başında çıkma ve o yılki gayelerimizi gerçekleştirme konusundaki inancını sordum, muvaffakiyet istedim. Çok yürekli ve kendinden emin bir imaj verdi ve muahedeyi 48 saat ortasında imzaladık. Bildiğiniz üzere o dönem Şampiyonlar Ligi’nde cins atladık, Türkiye Kupası’nı aldık, fakat Sneijder ve Muslera üzere fazlaca değerli kimi oyuncularımızın iki aydan fazla tıpkı devirde sakatlık geçirmeleri ötürüsı ile Muhteşem Lig’de puan kayıpları yaşadık ve ikinci olabildik.” dedi.

“Hedefi Şampiyonlar Ligi finaliydi”

Roberto Mancini’nin amaçlarına karşın Galatasaray’dan niye ayrıldığını da açıklayan eski lider, “Ayrılış niçini maalesef organize bir taraftar kümesinin ısrarlı tacizi ve her maçta idare ve Mancini aleyhindeki organize olduğu açık; hiç de beğenilen olmayan yürek kırıcı tezahürleri oldu. Gayesi Galatasaray’ı Şampiyonlar Ligi’nde finale çıkartmaktı. Lakin birdenbire gelen yabancı oyuncu kısıtlamasının da bu mevzuda önemli bir pürüz olacağını gördüğü için 3 yıllık kontratı bulunmasına karşılık devam etmek istemedi. Kendi isteği ile ve hak ettiği o yılın bedeli haricinde hiç bir talebi de olmadan, fazlaca dostça bir biçimde bir biçimde ayrıldı. İtalya’nın muvaffakiyetinin ardında kendisinin hem deneyim ve kişiliği ile tıpkı vakitte gücü ile epey büyük katkıları olduğuna inanıyorum.” tabirlerini kullandı.

Mancini’nin Galatasaray performansı

Roberto Mancini, 2013-2014 döneminde Galatasaray’ın başında toplamda 46 maça çıktı. İtalyan teknik adam 46 maçta 25 galibiyet, 12 birliktelik ve 9 yenilgi aldı. Galatasaray o dönemi Harika Lig’i şampiyon Fenerbahçe’nin akabinde ikinci sırada bitirmişti.