Başarılı LGS hazırlığı, İTÜ ETA Vakfı Tabiat Koleji öğrencilerini hayallerindeki lise ile buluşturdu

Sezai55

New member
Lise adayı öğrenciler 2021 LGS sonuçlarının açıklanmasının akabinde 05-16 Temmuz tarihleri içinde tercihlerini yaptı. Ulusal Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı takvime nazaran birinci yerleştirme sonuçları 26 Temmuz tarihinde belirtildi.

İmtihana uzman akademik takımı ile gerçek bir biçimde hazırlanan İTÜ ETA Vakfı Tabiat Koleji öğrencileri, Galatasaray, Atatürk Fen, Ankara Fen, İzmir Fen, Robert, İTÜ ETA Vakfı Doğ Koleji- Anadolu, Fen ve Fen ve Teknoloji Liseleri üzere Türkiye’nin önde gelen daha biroldukca başarılı liselerine yerleşti.

LGS’YE HAZIRLIK PROGRAMI İLE MUVAFFAKİYETE ULAŞTILAR

İTÜ ETA Vakfı Tabiat Koleji LGS’ye Hazırlık Programı ile imtihana sistemli, disiplinli, nitelikli ders içerik ve programları yanında uzman eğitim takımıyla hazırlanarak muvaffakiyete ulaştıklarını belirten öğrenciler, âlâ bir lise kazanmanın memnunluğunu yaşadıklarını lisana getirdi.

İTÜ ETA Vakfı Tabiat Koleji İdare Heyeti Üyesi ve Kurucu Temsilcisi Serhat Özeren, öğrencilerinin istedikleri liselere yerleşme başarısı ile gurur duyduklarını söyleyerek, “uzaktan eğitim sürecinde de imtihana hazırlanan öğrencilerimize tıpkı ihtimamı gösterdik. Emelimiz; ortasında bulunduğumuz çağın gerekleri doğrultusunda bireylerden beklenen yetkinlik, bilgi ve tecrübesi öğrencilerimize kazandırmaktır.” dedi.

İTÜ’NÜN 250 YILLIK TECRÜBESİ İLE DOĞA’DA LİSE

Lise tahsiline İTÜ ETA Vakfı Tabiat Kolejinde devam edecek öğrenciler, İTÜ’nün 250 yıllık tecrübesinden yaralanmaya devam edecek.

Özeren, İTÜ ETA Vakfı Tabiat Koleji Anadolu, Fen ve Fen ve Teknoloji Liselerine yerleşen öğrencilerin bir daha İTÜ’nün 250 yıllık tecrübesi ile daha da güçlenen Tabiat Kolejinde 21. yüzyıl hünerlerine uygun bir eğitim sistemi ile geleceğin bilim insanı, sanatkarı, mühendisi olarak yetişmeye devam edeceğini Söz etti.

Lise eğitimine başlayacak tüm öğrencilere de değerli tavsiyelerde bulunan Özeren, şunları söylemiş oldu:

➢ Kişilik özelliklerinin, yeteneklerinin, ilgilerinin ve marifetlerinin farkında olan bireyler olmalarını,

➢ Meslek planlama adımlarına bağlı olarak meslek amaçları oluşturmalarını,

➢ Lise hayatları boyunca meslek gayeleri doğrultusunda kendilerini akademik ve toplumsal taraftan geliştirmelerini,

➢ Bilimsel araştırma hünerleri kazanabilmeleri ismine kesinlikle en az bir bilimsel projede yer almalarını,

➢ Üniversiteye hazırlık sürecinde kuvvetli bir akademik takviye ve kendilerini yakından takip eden sağlıklı yönlendirmeler yapan bir danışmanlık dayanağı almalarını,

➢ Akademik maharetlerinin yanı sıra etrafa hassas bireyler olarak yetişmeleri için toplumsal sorumluluk projelerinde yer almalarını,

➢ Mesleklerinde daha başarılı olmaları için gerekli iş ağını sağlayacak, iş dünyasının kıymetli isimlerinin yer aldığı sempozyum ve doruklara katılmalarını,

➢ Mesleklerine dayanak sağlayacak sertifika ve diploma programlarına katılmalarını öneriyoruz.