Berlusconi için ulusal yas, sosyal medyada ve ötesinde muhalefet artıyor: “Benim adıma değil”

Sezai55

New member
Cavaliere’nin cenazesinin olduğu gün, sosyal medyada Berlusconi mitinin karşı-anlatı sahneleniyor. Gözler eski başbakanın cenazesinin kaldırıldığı Piazza Duomo’ya çevrilirken, törenlere karşı çıkanlar tepkilerini sosyal medyadan dile getiriyor. Twitter’da trend olan ilk iki hashtag #Silvio Berlusconi ve #luttonazionale’dir: elgi kapları evet, ancak her şeyden önce tartışmalı bir şekilde “kutsallaştırma” olarak tanımlanan şeye yönelik eleştiriler.

Her şeyden önce, kullanıcılar hükümetin seçimine itiraz ettikleri saniye boyunca. Bu, aslında, ulusal yas ilan etmek. “Benim adıma değil”, birçok kişinin ilan tahtasında öne çıkıyor. Jüri üyelerinin fotoğraflarını yayınlayanlar gibi John Falcone Ve Paolo Borsellino. Referans, Berlusconi’nin Cosa nostra ile olan ilişkilerindeki gölgesidir. Bugünkü Cav hikayesini sindiremeyen ülkenin diğer tarafı. Üzerinde “Yas tutmuyorum” yazan bir tişört giyen bir bayan Piazza Duomo’ya geldi. Berlusconi taraftarlarının şikayeti hemen gündeme geldi ve “Neden gideyim? Sessiz kaldım kitabımı okurken” diyen hanımın “ulusal yası paylaşmadığını” açıklamasına karşılık şu yanıtı verdi: İtalyan devleti için canını ve canını veren insanlara bile verilmemektedir” dedi. Meclisin oturduğu Montecitorio’nun önünde genç bir kadın “Benim yasım değil” yazılı bir tabela astı. Gazeteciler tarafından sorulduğunda, jestin motivasyonunu şu şekilde açıkladı: “Bu bir saygı meselesi değil, Silvio Berlusconi’nin topluluğu içeriden zarar görmüş olsaydı, muhalefet olmazdı, ancak ulusal yas yapmak, onu siyasi bir topluluğa yaymak demektir. Berlusconi’den son ana kadar ayaklar altına alındı.” Ama sosyal medyada merhum liderin iktidar yıllarında uyguladığı politikalardan çıkaranlar da var: “ADI yarınki #ulusal yaslara katılmayacaktır.” Nedeni: “#Berlusconi ter hükümeti tarafından onaylanan Gelmini Reformu, bugün hala cildimizde deneyimlediğimiz araştırma çalışmalarının güvencesizliğine yol açtı”, Doktora Öğrencileri ve Araştırma Doktorları Derneği hesabını yazıyor.

Biondo’dan Bankitalia’ya, Palermo’ya unutkanlık ve seçimler arasında: tüm bayraklar yarıya inmedi

kaydeden Marta Occhipinti

14 Haziran 2023

Dayanışma gösterileri eksik olmuyor Tomaso Montanari. Siena Yabancılar Üniversitesi rektörünün hashtag’i, protokol gereği bayrağı yarıya indirmeyeceğini açıkladığı dünden beri gündemde. Montanari, “Tam tersine, buna mecbur bırakıldıysam, bunun nedeni, Meloni hükümetinin, kamu binalarındaki bayrakların yarıya indirilmesi gereken üç günlük ulusal yas ilan etme konusundaki benzeri görülmemiş kararıdır”, Montanari Facebook’ta bir gönderide yazdı. Ve yine: “Yürütme gücünün bu göstergesiyle karşı karşıya kaldığında – diye açıklıyor – bir devlet üniversitesinin rektörünün mutlaka bir seçim yapması gerekir: kabul et ya da reddet”. Senato eski başkanının yorumu soğuk Peter Grasso: “Berlusconi’nin ölümü için ulusal yas mı? Bu mevcut hükümetin bir kararı, siyasi bir karar. Ekleyecek başka bir şeyim yok” dedi Adnkronos

Sabah, transfeminist grup ‘Non una di meno’dan bir grup aktivist, Roma’daki Altare della patria’nın önünde gösteri yaptı ve üzerinde “Bugün yas tutmuyoruz, savaşıyoruz” yazılı bir pankart açtı. Aktivistlere göre, “hesaplanamaz hasara neden olan” bir kişilik için ulusal yas ilan edilmesi uygunsuz.