Berlusconi’nin cenazesinden 48 saat sonra Forza Italia’da ilk ayrılık: Milan’ın 1 numaralı belediye binasında şimdiden yeni grup için tartışmalar başl

Sezai55

New member
Lombardiya’da, Silvio Berlusconi’nin ortadan kaybolmasının ardından, ulusal koordinatör Antonio Tajani ile Lombard Alessandro Sorte arasındaki eksen güçleniyor, ancak partinin kurucusunun cenazesinden kırk sekiz saat sonra, güç grubu Milano’nun ilk belediye binasında ikiye ayrılıyor. , tarihi merkezinki. Madonnina’nın gölgesindeki anlaşmazlığın nedeni, merkezde Forza Italia grubunun yeniden doğuşunun duyurulması yeni grup lideri Federico Benassati’nin, sırasıyla Fratelli d’Italia ve Milano Popolare’den gelen Stefania Ambrosini ve Stefania Bonaccorsi’nin katılımıyla. Giampaolo Berni Ferretti’ye ek olarak, düne kadar Konsey’de kendini aşılmış hisseden ve yeni doğan Forza Italia / Başkan grubuna katılmak istemediğini hemen açıklayan tek mavi temsilci.

Böyle köylülerle bir grupta olmaya hiç niyetim yok. – Forza Italia menajerlerinin üssü – Onlarla bir seçim anlaşması yok, onlar da Forza Italia’da kalabilirler, ben de orada kalıyorum ama başka bir rolde, onlarla mesafemi koruyorum “.

Berni Ferretti, grup lideri olarak, daha sonra Fratelli d’Italia’ya taşınan Fi’nin başkan adayı Benassati’nin atanması ve Fdi’den Stefania Ambrosini ile popüler Milan’dan Stefania Bonaccorsi’nin gelişi konusunda uyarılmadığını iddia ettiği için gücenmişti. itiraz ediyor: “Berlusconi’nin ölümüyle ilgili işleri halletmek için acele ettiğim için beni uyarmadılar.köylü gibi görünmeleri için Konsey’e geçişlerini yeni duyurdular ve ben köylülerle hiçbir şey paylaşmak istemiyorum, çünkü bu tür hileler, bırakın önemli olanları küçük şeylerde yapılırsa “.

Marta Fascina’ya yakın Lombard koordinatörü Alessandro Sorte ile yaptığı telefon görüşmesinden sonra, Berni Ferretti tartışmayı yatıştırmak istiyor gibi görünüyor. “Kötülük yok – temin ediyor – Herkesi bir çıkmaza sokan Berlusconi’nin ölümü için bir anlık duygu olarak bana bunu haklı çıkardılar. Şimdi bölge koordinatörü Alessandro Sorte’den duydum, bana sakin olmamı ve endişelenmememi söyledi. Üzülmüyorum ama köylü olduklarını not ediyorum. Sakince devam ediyorum ama onların grubuna katılacağımı sanmıyorum”. Bu nedenle Berni Ferretti, Forza Italia’da da kalıyor, ancak karma grupta.

Alessandro Sorte, kendi payına şunu açıklıyor: “Grupta savaş yok. Lombardiya’dan Meclis’ten Senato’ya. Zaman tartışma değil, birlik olma zamanıdır. Lombardiya’da parti makinesi tamamen işlevsel, tonlu ve hareket halinde. Büro tarafından onaylanan büyük bir yeniden düzenleme oldu. Tajani’den haber aldım ve Perşembe günü ulusal meclisi toplamak için Roma’daki toplantıdan önce, durumu değerlendirmek için Lombard liderlerini Milano’daki Villa Torretta’ya çağırdım”.