Brescia’da koltuk takası için yolsuzluk, Fdi’den MEP Fidanza ve MEP Calovini 1 yıl 4 aylık pazarlık istiyor

Sezai55

New member
Fdi Milletvekili, Milano Savcılığı ile bir yıl 4 aylık bir savunma pazarlığı, cezanın ertelenmesi ve kamu görevlerinden diskalifiye edilmemesi için anlaştı Carlo Fidanza ve aynı partinin yardımcısı Giangiacomo Calovini hakkında yolsuzluk soruşturması başlatıldı..
Özellikle, savcılar Giovanni Polizzi ve Cristiana Roveda tarafından yürütülen soruşturmalara göre,Brescia Giovanni Acri’nin eski belediye meclis üyesi, yine Fdi’den25 Haziran 2021’de görevinden ayrılarak ilk seçilmeyenlerin Belediye Meclisini devralmasına neden olacaktı, yani Calovini (daha sonra milletvekili olacak), Fidanza siyasi akımına yakın. İddianameye göre ise karşılığında oğlu Jacopo Acri’yi MEP Fidanza’nın yardımcısı olarak işe aldı. İddianameye göre, Fidanza, MEP başkanlığındaki partinin iç akımından Calovini’ye görev verebilmek için iddia edilen yasa dışı anlaşmanın destekçisiydi.

Fidanza ve Calovini’nin suçlaması yeniden sınıflandırıldı: “Görevin yerine getirilmesinde yolsuzluk”

Corriere della Sera tarafından çevrimiçi olarak bildirilen ve yasal kaynaklar tarafından onaylanan savunma anlaşması, “Resmi görevlere aykırı fiil nedeniyle yolsuzluk” suçlamasının “görevin yerine getirilmesi nedeniyle yolsuzluk” olarak yeniden nitelendirilmesi. Cezanın şartlı olarak ertelenmesine ek olarak, avukat Andrea Puccio tarafından savunulan Calovini ve avukat Enrico Giarda tarafından desteklenen Fidanza için kamu görevlerinden ihraç gibi tali cezaların uygulanmaması ve bu nedenle Parlamentoda kalmaya devam etme olasılıkları.

Yolsuzluk, Fidanza ve Calovini için şimdi soruşturma hakiminin kararı bekleniyor

Her halükarda, bir soruşturma yargıcı olaylar hakkında kendini ifade etmek zorunda kalacaktır. Şu anda Acri ve diğer bir zanlı, Fdi’nin eski Lombard koordinatör yardımcısı Giuseppe Romele için, Milano savcıları tarafından geçen Ocak ayına kadar uzanan soruşturmaların kapatılmasının ardından, bildiğimiz kadarıyla benzer bir savunma pazarlığı talebi sunulmadı. .

Fidanza pazarlık ediyor: “Gönülsüz karar ama bu şekilde cezai sorumluluk yok”

Avrupa Parlamentosu Üyesi şu yorumu yapıyor: “Kara Lobi” adı verilen absürd gazetecilik soruşturması ve adli takibiyle başlayan (hiçbir suistimalin ortaya çıkmadığı) yirmi aylık çileden sonra, gerçeküstü niteliklere sahip isimsiz bir şikayetle devam etti. daha fazla araştırma ortaya çıktı, bu kötü dönemi arkamda bırakmayı ve kıtamızın geleceği için bir kavşak teşkil edecek olan 9 Haziran 2024 Avrupa seçimlerinden bizi ayıran yılı daha fazla yük olmadan karşılamayı seçtim. Avukatlarımla, Milano savcılığı ile anlaşarak bu cezai kovuşturmayı belirlemeye karar verdim”. Avrupa Parlamentosu’ndaki Fratelli d’Italia – ECR delegasyonu başkanı Carlo Fidanza’nın bir notta beyan ettiği şey budur. “Bunu gönülsüzce yapıyorum çünkü davada Brescia belediye meclis üyesi Gianfranco Acri’nin istifasına yol açan anlaşmanın münhasıran siyasi niteliğini kanıtlayabileceğime her zaman güvendim. Ancak iddianame karşısında Devam ettiğim – gerçekler ölçüsünde orantısız ve siyasi partilerdeki yaygın dinamiklerle tutarsız – uzun ve sonucu belirsiz bir yargılama ihtimalinin yanı sıra, yargılamanın savunma pazarlığı ile sonuçlanmasını kabul etmeyi tercih ettim. sükunetle çünkü, en yeni içtihatlara göre, bu usule ilişkin seçim, cezai sorumluluğun üstlenilmesi anlamına gelmez, daha ziyade, cezanın yeterliliğinin tanımı konusunda soruşturmacılarla bir anlaşma anlamına gelir. suç çok daha az ciddi bir biçimde yeniden formüle edildi ve herhangi bir tali ceza uygulandı. “Kara Lobi”nin açılmasından birkaç saat sonra, tesadüfen değil, yapılan isimsiz bir şikayetin ardından bu olaya karışmış olmaktan duyduğum acıyı gizleyemiyorum. “Soruşturma, yalnızca medyanın yankısından yararlanarak beni siyasi olarak çökertmek amacıyla: Tek başına onu kullananları nitelemek için yeterli bir davranış. İnanç armağanı, ailemin sevgisi ve birçok meslektaşımın (hatta karşıt taraflardan), içeriden, arkadaşlar, seçmenler ve militanların saygısı en zor anlarda beni destekledi. Bu olayda hiç kimsenin -en azından ben- cebine tek bir avro bile haksız yere koymadığımızı ve Avrupa kaynaklarının kullanımında herhangi bir usulsüzlük yapılmadığını bir kez daha belirtmek isterim. Bunu ayrıca -artık otuz yaşında ve lekesiz bir siyasi ve kurumsal militanlığa rağmen- bu absürt hikayeyi, görev başındaki politikacının arkadan hileyle zenginleştiği diğer birçok hikayeyle birleştirerek istismar etme eğiliminde olanların yararına olması için vurguluyorum. vatandaşların sırtında. Bunların hiçbiri olmadı. Bu farkındalıkla güçlenerek, kendimi bu Avrupa yasama meclisinin son birkaç ayında meşgul eden birçok dosyaya daha da büyük bir enerjiyle adamaya devam edeceğim ve her şeyden önce muhafazakar uyum için belirleyici olacak bir sonrakini hazırlayacağım. tüm bu yıllar boyunca yorulmadan çalıştığım onaylaması “.