FdI, Arianna Meloni Avrupalıların adaylığına yönelik: “Yapmamayı tercih ederim ama ben bir askerim”

Sezai55

New member
Yeni pozisyonuna ilişkin tartışmaların ardından, Ariadne Meloni diye cevap veriyor, parti içindeki hoşnutsuzluğu inkar ediyor ve kendisini sonraki Avrupalıların kullanımına sunuyor: “Yapmamayı tercih ederim ama ben bir askerim”. Başbakanın kız kardeşi sessizliği bozuyor: “Artık perde arkasında kalmak mümkün değildi” diyor kendisi ile röportaj yaptığında. Corriere della Sera. Referans, FdI’nin siyasi sekreteryasının başı olarak son günlerde gelen terfidir. Randevu başbakanın dürtüsüyle geldi ve bu da “ailecilik” suçlamalarının yağmasına neden oldu (Arianna Meloni aynı zamanda bakanın eşi) Francesco Lollobrigida).

Belirli roller için -kendisini haklı çıkarıyor- “siyaset bilen ve gerekeni nasıl yapacağını bilen ve bunu başarabileceğime inanıyorum” insanlara ihtiyaç var. Ve bir kez daha: “Gölgede kalmaktansa, resmi bir role sahip olmak, yani bu işe kafa yormak ve kamunun sorumluluğunu üstlenmek daha dürüst ve ciddidir.” Meloni gittiği kanada rağmen parti içindeki hoşnutsuzluğu reddediyor Fabio Rampelli (‘I Gabbiani’ lakaplı) atamaya açıkça itiraz etmeden açıkça bir kongre talebinde bulundu.

“Bakın, karın ağrısı soranlara şöyle cevap veriyor: Partideki herkesi tanıyorum, biz gerçekten sadece parti değil, hayat bağı olan bir grubuz. FdI’da tek tek milletvekillerinin açıklamalarına göre tanımlanmış bir grup veya akım yok” diyerek onu küçültüyor. “Rampelli geçmişine sahip biri Kongre istemek isteseydi bunu kendisi yapardı: olmadı”, diyor. “Ayrıca – diye devam ediyor – bugün bir kongrenin ne olacağı anlaşılmadığı için: tartışmasız bir lider var, ortak siyasi çizgi var, birçok rol ve organda çalışma alanı var”.

Başbakanın kız kardeşi sadece kendini savunmakla kalmıyor, aynı zamanda yeniden harekete geçiyor. Gibi? Gelecek yıl yapılacak Avrupa seçimlerinde aday olmaya hazır hale getirerek. Katılmaya istekli olup olmadığı sorulduğunda Meloni şöyle yanıt veriyor: “Yapmamayı tercih ederim. Ama ben bir askerim.” Geçmişte zaten dolaşan ve şimdi ilgili kişi tarafından onaylanan bir hipotez. Onun adaylığı, onun atanmasıyla başlayan birkaç ay içinde meydana gelen hızlı yükselişi doğrulayacaktır. Arianna Meloni, şu anda siyasi sekreterlikten sorumlu olmanın yanı sıra, çok zengin National Alliance Foundation’ın üyelik departmanının da sahibi ve yönetim kurulu üyesidir.