Filippo Facci, La Russa jr davasıyla ilgili tartışmaların ardından Rai’den ayrıldı

Sezai55

New member
Rai, başlangıçta Eylül için 13:00 Tg2’den önce duyurulan günlük beş dakikalık şerit “I facci yours”u yayınlamayacak. Buna CEO karar verdi Robert Sergiobaşkana bilgi verdi Marinella SoldiSoruşturma Direktörü ile anlaşarak paul corsini ve sorumluluğundaki profiller için genel müdür Giampaolo Rossi.

Programdaki alan, Rai 2 sabah programının ‘I fatti tue’ uzantısı ile kapsanacaktır. Cartabianca’nın yerini alacak program ise 25 Temmuz’daki Yönetim Kurulu toplantısına bildirilecek.

Tartışma sonrası Facci kararı

Karar, hakkında çıkan haberin ardından geldi. La Russa Jr. Filippo Facci tarafından yazılmıştır. Köşe yazarının anlattığı gibi, “22 yaşındaki bir kız, Leonardo tarafından da sarhoş olmadan önce, hiç şüphesiz kokainden kafayı bulmuştu.” Özgür, Senato başkanının oğlunu suçlayan eski lise sınıf arkadaşı. Ve Rai’nin duyurusundan birkaç saat sonra Facci, sosyal medyada yorum yapmadan onun bir fotoğrafını paylaştı.

Geçen haftaki yönetim kurulu

Bir hafta önce, geçen 11 Temmuz’da, Rai’nin egemen liderleri zaman kazandı. CEO Sergio aslında daha fazla düşünmesini istemişti. Yönetim Kurulu’ndaki şirket başkanının, durma noktasına getiren muhalefete atıfta bulunarak, “Araçsal ve duygusal siyasi kampanyalar temelinde karar vermek benim alışkanlığım değildir”. “Kimsenin peşine düşmüyorum, bu yüzden tüm sorumluluğu üstlenerek ve her halükarda kısa sürede alınan kararı ileteceğim” dedi. Başkan yönetim kurulunda Marinella Soldi Facci’yi daha ihtiyatlı olmaya davet etmişti ve meclis üyeleri Frances Bria Ve Riccardo Lagana tarafından makalenin cümlesi nedeniyle şirketten gazetecinin sözleşmelileştirilmesine devam edilmemesini açıkça istemiştir. Özgür kamu hizmeti ile bağdaşmadığı görülmüştür.

Meloni’nin müdahalesi

Tartışma üstüne tartışma. Başbakan, La Russa jr davasına da müdahale etti Giorgia Meloni diye ihbar eden bir kıza doğası gereği sempati duyduğunu söyleyen ve sonunda gazetecinin Rai ile işbirliği durduruldu.

Cartabianca’nın yerini kim alacak?

Şimdi Rai’nin gelecek sezon programlarında bir soru işareti daha var. Sunucunun geçişinden sonra Cartabianca’nın yerini alacak program Beyaz

berlinguer
Mediaset’e, 25 Temmuz’daki Yönetim Kurulu toplantısında iletilecek – Rai duyurdu -.

tepkiler

“Rai’den cinsiyetçi ve ırkçı sözlerinden sonra Filippo Facci ile sözleşme yapmamasını istemiştik. Viale Mazzini’nin liderleri, Özgür Rai2’de bilgi şeridi olmayacaktır. Geçmişte İslam’a karşı ırkçılık yaptığı gerekçesiyle Gazeteciler Cemiyeti tarafından askıya alınan Filippo Facci’nin Senato başkanının oğlu Leonardo Apache La Russa tarafından tecavüze uğradığını bildiren kızı suçladığı makalesinin ardından bu savaşı verdik – yorumlar Sandro Rutolo,

Demokrat Parti’nin bilgisinden sorumlu – Viale Mazzini’nin liderleri talebimizi dinlemekle iyi etti. Rai, ülkemizdeki en önemli kültür ve bilgi endüstrisidir. Bu herkes için iyi. Anayasanın 21. Maddesini her zaman savunacağız ve Rai liderlerinden şunu isteyeceğiz:

editoryal çoğulculuğu ve gelecekteki atamaları sağlamak, tür ve dergi yönetimlerini tamamlamak. Kamu hizmeti yönetilenler içindir, yönetenler için değil”.