Galatasaray’da bir demir adam: Patrick van Aanholt!

İzmirliEfe

New member
Burhan Can TERZİ-AJANSSPOR

Galatasaray’da dönem başı takıma katılan isimlerden Patrick van Aanholt mevcut takımdaki en istikrarlı oyunculardan biri olarak dikkat çekiyor. 7 Muhteşem Lig maçının hepsinde mühlet alan Hollandalı futbolcu, Göztepe müsabakasında 92 kere topla bir ortaya gelerek maçın en epeyce topla buluşan ismi oldu.

İkili uğraşlarda başarılı

9 ikili çabanın 8’ini kazanan Aanholt adeta ‘demir adam’ imgesi çizdi. Saha içeresinde deneyimiyle dönem başından bu yana saha içi liderliğini üstüne alan Aanholt, teknik yönetici Fatih Terim’in de en büyük yardımcılarından biri.

Girdiği hava topu uğraşında de 3’te 3 muvaffakiyet gösteren Aanholt, 3 top kapma, 2 pas ortası yaparken bir de şut engelledi. Futbolcu saha ortasındaki etkin imgesiyle öne çıkan isimlerden biri oldu.

Uzun vakit daha sonra gol attı

Geçen dönem İngiliz takımı Crystal Palace formasını giyerken ligde gol atamayan Patrick van Aanholt, Galatasaray’da ise UEFA Avrupa Ligi kulvarında 1 defa gol attı.

Hollandalı futbolcu Palace formasıyla son golünü 2019-20 döneminin 27. haftasında oynanan Newcastle United maçında atmış ve grubuna 3 puanı kazandırmıştı. Aanholt, 1 yıl 6 ay 4 gün daha sonra topu filelere göndermişti.

3 yıllık kontrat imzalandı

Galatasaray Patrick van Aanholt ile 3 yıllık mukavele imzalamıştı. İmzadan daha sonra futbolcu transferiyle ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Transferim epeyce uğraşlı bir müddetç oldu lakin; bunu gerçekleştirdik. Burada olduğum ve Galatasaray ile mukavele imzaladığım için epeyce memnunum. Galatasaray’ın fazlaca büyük bir kulüp olduğunu biliyorum. Galatasaray taraftarının da tıpkı biçimde büyük olduğunu biliyorum. Başarılı olmak ve ekibime azamî katkı vermek istiyorum.”