Guti: “Fenerbahçe ve Galatasaray’ı çalıştıramam”

İzmirliEfe

New member
2010-11 yılları içinde Beşiktaş’ta forma giyen ve 2018-19 yılında da teknik yönetici Şenol Güneş’in yardımcılığını yapan Jose Maria Gutierrez Hernandez, Fenerbahçe ve Galatasaray’dan teklif gelirse kabul etmeyeceğini söylemiş oldu.

İşte Guti’nin Sözcü’den Ali Aydın’a verdiği röportaj…

Türkiye’de en çok neyi özledin?

O kadar epey şey var ki… Eşim her hafta İstanbul’un yaşamak için en düzgün kent olduğunu bana hatırlatıyor. Umarım yakın vakitte dönerim.

İlhan Mansız’la birlikte Şenol Güneş’in yardımcılığını yapmıştın, daha sonrasında ne oldu da yollar ayrıldı?

Lider Fikret Orman, evvel altyapı sorumlusu daha sonrasında da Şenol Güneş’in yardımcısı olarak yemin etti. Ama ikinci sene o denli bir fırsat vermeyince benim ayrılmam gerekti.

Fikret Orman’a kızgın mısın?

Kızgınlık yok ama kelamını yerine getirmedi. Bana vadettiği şeyler daha sonra uygulanmadı.

Taraftarı özlüyor musun?

Bilhassa Şampiyonlar Ligi maçlarını canlı izliyorum. Lig maçlarını da takip ediyorum. Stadı görür görmez doğal ki geri dönmek için hasret oluyor lakin şimdilik o denli fırsat yok.

Sergen Yalçın Avrupa’ya sarfiyat

İSPANYOL efsane Guti Hernandez, Beşiktaş’ın son senelerda değerli bir ivme yakaladığını söylemiş oldu. Guti, “Sergen Yalçın’ı nasıl buluyorsun? İspanyolca öğrenmeye başladı, La Liga’yı istediğini biliyoruz, ne söylersin?” sorusuna “İyi antrenör her yere gidebilir. Tahminen İspanya değil diğer bir yer de olabilir. Alanya’da fazlaca yeterli bir iş çıkardı ve artık Beşiktaş’ta fazlaca âlâ iş çıkarıyor. Kendisi epey uygun bir teknik direktör” karşılığını verdi.

F.Bahçe ve Galatasaray’ı çalıştırmam

Türkiye’de yalnızca Beşiktaş mı yoksa Fenerbahçe yahut Galatasaray’dan teklif gelse kabul eder misin?

Benim hayalim Real Madrid’i çalıştırmak lakin Türkiye’den bir teklif, fırsat gelirse niye olmasın. Ben ekip çalıştırmak istiyorum. Lakin Fenerbahçe ve Galatasaray’ı çalıştıramam. Teklif gelirse kesinlikle ‘Hayır’ derim. Daha evvel basın toplantısında söylemiş olduğim üzere kabul edemem (gülüyor)

Beşiktaş bir daha şampiyon olur

Beşiktaş’ın şampiyonluk savını nasıl görüyorsun?

Şampiyonlar Ligi’nde işler istenildiği üzere gitmiyor lakin bence Türkiye’de şu an favori Beşiktaş. Takım olarak en kuvvetli grup Beşiktaş. Bence şampiyon olacak.

Son olarak UD Almeria’da bakılırsav yapan ve 22 maçta bakılırsav alan 45 yaşındaki teknik adam, 9 galibiyet, 5 birliktelik ve 8 yenilgiyle 32 puan topladı ve maç başına 1.45 puan ortalaması yakaladı.

İspanyol teknik adam Beşiktaş mesleğinde de çıktığı 40 maçta 12 gol ve 14 asist ile oynamıştı.