İşten çıkarılma 28 madde nedir ?

Kaan

New member
İşten Çıkarılma 28 Madde: İşyerinde “Ne Olacak Bu Halimiz?”

Herkese merhaba! Bugün, ofis dünyasında oldukça keyifli bir konuya değineceğiz. Evet, doğru tahmin ettiniz; "İşten çıkarılma 28 madde" nedir, biraz mizah katıp, bu maddeyi nasıl geçeriz, kim bilir, belki de bir gün işimize yarar! Hepimizin aklında bir "işten çıkarılma senaryosu" vardır ya, işte bu yazı tam da o anı biraz daha eğlenceli hale getirmek için hazırlandı. Yani, işten çıkarılmanın 28 maddelik prosedürünü okumak yerine, gülerken "bu maddeyi nasıl geçerim?" diye düşünmeye ne dersiniz?

Bununla birlikte, erkeklerin "Çözüm odaklıyım, bu maddeyi çözme stratejimi kurdum!" yaklaşımına karşılık, kadınların "Birbirimizi anlıyoruz, empatik olalım, belki bu maddeyi böyle geçeriz!" yaklaşımını nasıl harmanlayacağımızı görmek için hep birlikte eğlenceli bir tartışma yapacağız. Başlayalım!

Erkekler: Strateji, Çözüm ve Bir Düşük Maliyetli Çıkış Planı

Erkekler genellikle işyerinde "strateji" konusunu hayatlarının her alanına entegre etmişlerdir. İşten çıkarılma 28 maddeyi bir tür “savaş planı” gibi düşünürsek, erkekler hemen çözüm yollarını aramaya başlar. "Evet, evet, işten çıkarılmadan önce son bir e-posta daha atayım. Belki o zaman patron fark eder!" diye düşünürken, bir yandan da çıkış planlarını yapmaya başlarlar.

Mesela, "İşten çıkarılma sebeplerinden biri, zaman yönetimiymiş. Hmmm, ben de zamanımı mükemmel yönettim! Haftada sadece 3 kahve molası, işe 5 dakika geç gelme, ofis partisinde mükemmel danslar! Geriye sadece patronu ikna etmek kaldı." diyerek strateji belirlerler. Çalışma saatlerini optimize edip, bir kahve molası daha eklemeyi unutmazlar.

Stratejik düşünme diye buna derim! İşte erkekler böyle, 28 maddelik listeyi kafa kafaya verip çözmeye çalışırken, bir yandan "Hadi, patronu ikna edebilirim" diye düşünürken, bir yandan da alternatif iş tekliflerini hazırlıyorlar. Çünkü neticede, çıkış almak işten çıkarılmaktan çok daha pratik bir çözüm olabilir, değil mi?

Kadınlar: Empatik Yaklaşım ve “Birbirimizi Anlıyoruz” Dönemi

Kadınlar, her durumda olduğu gibi, işyerinde de empatik bakış açılarıyla her zaman dikkat çekerler. "28 madde" dediğimizde, kadınlar hemen soruları sormaya başlar: “Ama bu madde gerçekten doğru mu? Ne oldu da bu karar alındı? Acaba iş arkadaşlarımla konuşarak bir çözüm bulabilir miyim?”

Ve tabii ki, çoğu zaman başka bir bakış açısı getirirler: "Bence patronum bana bir şans vermeli. Belki de ofisteki o dedikoducularla biraz daha empatik olmalı ve onların tavırlarını değiştirmeliyim. Birlikte çalıştığımız herkesin ihtiyaçlarını anlamaya çalışacağım." Kadınlar, işten çıkarılma konusuna duygusal ve ilişki odaklı yaklaşarak bir tür toplumsal barışı sağlamak üzere harekete geçerler.

Ayrıca, "Bunu böyle bir noktaya getirmemeliydim. Ama belki de patronumla daha fazla samimi sohbet yapmalıydım. O zaman işler farklı olurdu!" diye düşünürken, kadınlar, ofisteki diğer çalışanlar ile güçlü bir bağ kurma yoluna giderler. Sonuçta, empati ve ilişki inşa etmek, patronları ikna etmenin en güçlü yollarından biridir.

Peki, 28 Maddeyi Geçmek İçin Sonunda Ne Yapmalı?

İşten çıkarılma 28 maddeyi okumak oldukça yorucu olabilir, değil mi? Ama bunları geçmek için eğlenceli fikirler bulabiliriz. Şimdi, birlikte birkaç yaratıcı öneri yapalım!
1. Madde 1 - “Zamanında işe gelmeme”: “Ben her zaman zamanında gelirim ama zamanın ne olduğunu biraz karıştırmış olabilirim. Belki de işten çıkarılma sebebim, zaman algımın farklı olmasıdır!”
2. Madde 5 - “Kötü iletişim becerileri”: “Bunu geçmek için muhtemelen patronu ‘Benimle bir kez daha konuştuktan sonra belki yeniden değerlendirirsiniz’ diyerek, son bir çabayla ikna edebilirim. Kimse ‘yani evet, bana dikkat et’ demek istemez, değil mi?”
3. Madde 13 - “Ofisteki dedikodular”: “Aslında ofisteki dedikodularla çok ilgilenmedim, çünkü biliyorsunuz işimi her zaman en iyi şekilde yapıyorum. Ama belki de dediğim gibi, o dedikoduları bir kafede yakından dinleyebilirim. Şu an için tek planım ‘sessiz sedasız’!”
4. Madde 22 - “Ağır iş yükü”: “Ağır iş yükü mü? Benim iş yüküm belki de patronun yaptığı işi sadece daha eğlenceli hale getirmek! Kendimi tamamen ‘ofisin yaratıcı beyin’ olarak yeniden konumlandırabilirim.”

Forumda Söz Sizde! Çıkışınızı Nasıl Alırsınız?

Şimdi gelin, hep birlikte "işten çıkarılma 28 madde" konusunda birbirimize nasıl yardımcı olabiliriz, bunu konuşalım! Herkesin farklı bir çözüm yolu ve stratejisi olabilir. Belki de bu yazıyı okuduktan sonra, işyerindeki o son günü daha eğlenceli hale getirebiliriz.
- 28 maddeyi geçmenin en komik yolu sizce nedir?
- Hangi maddeye takıldınız ve nasıl geçmeyi planlıyorsunuz?
- Erkeklerin stratejik düşüncesi ile kadınların empatik yaklaşımını birleştirerek işten çıkarılma listesini nasıl geçebiliriz?

Yorumlarda hep birlikte gülüp, birbirimizin stratejilerine göz atalım ve bir çözüme ulaşmaya çalışalım!