İstihdam ofisi OSTİM’de iş arayanları bekliyor

Eftal

Global Mod
Global Mod
Başkentte binlerce iş yeri ve on binlerce kişinin çalıştığı OSTİM’de iş ve emekçi arayanları “istihdam ofisi” buluşturuyor. Türkiye İş Kurumu’nun müsaadesiyle faaliyet yürüten istihdam ofisine açıldığı 2017 yılından bugüne kadar 4 bin 849 kişi iş için başvurdu.

Fiyatsız bir biçimde hizmet verdiklerini belirten ofis yöneticisi Nazlı İpek Er, çalışmalarını “Gerek internet sitesi üzerinden, gerekse ofisten iş arayan adaylar ile patronları bir ortaya getiriyoruz. Önümüzdeki periyotta iş garantili mesleksel eğitimler düzenlemeyi planlıyoruz. Bunu da işletmeler ile görüşmeler düzenleyerek gereksinimleri doğrultusunda yol izleyeceğiz” diye anlattı.

KISA MÜDDETTE GERİ DÖNÜŞ

Yerli araba TOGG fabrikasının üretimine inşaat makineleri temin eden Kardelen Makine Genel Müdürü Ali Özbek, ofisi emekçi arayan KOBİ’lere tavsiye ederken, “Ag-Ge ünitemizde çalışan makine mühendisimiz yurt haricinde iş bulunca yeni bir mühendise gereksinimimiz oldu. İş ve İnşaat Makineleri Kümelenmesinden istihdam ofisi olduğunu öğrendik. Kısa mühlet evvel aradığımız mühendisi bulduk” dedi.

Ofis aracılığıyla kelam konusu şirkette iş bulan mühendis Damla Özdemir ise çeşitli meslek sitelerine özgeçmiş bıraktığını söylemiş oldu. Özdemir, “İnternette araştırma yaparken tesadüfen ofisin sitesine denk geldim. Buradan iş müracaatları yapıldığını öğrendim fakat hayli da umutla müracaat yapmamıştım. Müracaat yaptıktan daha sonra 3 gün ortasında geri dönüş aldım. Mülakata çağrıldım ve işe başladım” halinde konuştu.

en çok MÜRACAAT MAKİNE KAYNAKTA

İstihdam ofisine makine, elektrik elektronik ve sanayi mühendisleri iş bulmak için başvuruyor. Patronlar mühendis arayışından farklı olarak CNC operatörü, torna, tesviye ve kaynak ustalarını bulmak için müracaatta bulunuyor.