İtalya'nın İsrail'in İran'a yaptığı saldırıya tepkileri: Meloni hükümet toplantısını topluyor

Sezai55

New member
İsrail'in İran'a saldırısının etkisini ve sonuçlarını ve bunun sonucunda Tahran'ın tepkisini değerlendirmek için bugün Palazzo Chigi'de acil toplantı toplantısı. Toplantı, başkanlık ettiği ilk teknik toplantıyı takip ediyor Antonio Tajani Farnesina'da, bugün şafakta. Başbakan Giorgia MeloniBu sabah hükümet kaynaklarından öğreniyoruz, “İran'daki krizin evrimini en büyük dikkatle takip ediyor ve bugünkü öğleden sonra en çok ilgili bakanlarla ve ulusal istihbarat liderleriyle video konferansında bir toplantı yaptı”.

Bu, bu gecenin saldırısından sonra İran dosyasında yöneticinin ilk toplantısı. Ayrıca, Meloni'nin katılmaya hazırlandığı Kanada'daki G7 toplantısının noktasını almak için bir fırsat olacak. Aslında başbakan, 15 Haziran Pazar günü açılacak zirve göz önüne alındığında, yarın Kananaskis'e uçacak.

Ortadoğu'daki krizin toplantının bir kısmını emeceği açıktır. Ve Amerikan tepkisini test etmek için yeni bir zemin olacak. Son birkaç saat içinde ABD bu arada G7'nin Ukrayna'daki Rus saldırganlığını ilgilendiren sonuçlarını engelledi.

Savunma Bakanı da İsrail'in İran saldırısına müdahale etti Guido Crosetto, TG1'de şunları söyledi: “Bir Avrupa savunması, Rus Ukrayna'ya saldırısından sonra bir öncelik haline geldi ve Orta Doğu olayları bize savunma için para harcamanın birisinin düşündüğü gibi bir atık olmadığını kanıtlıyor. Herhangi bir gerçeğin olabileceğini tahmin etmemiz gerekiyor. Şimdi anlaşılmaz ve öngörülemeyen mantıkla hareket eden aktörler var”. Ve ekledi: “Bir, olayları izlediğimiz bir saldırı düşünmemize izin veren hareketler konusunda birkaç gündürdeydik, ancak zaten askerlerimizi uyarmak ve güvence altına almak için bırakmıştık”.

Dışişleri Bakanı Tajani, Mattino 5, bunun yerine İsrail Dışişleri Bakanı ile konuştuğunu bildirdi. Gideon Sàar: “İsrail saldırılarının sonuçlandırıldığını sanmıyorum. Bir tırmanıştan kaçınmayı istedim ve İsrail halkıyla olan dostluğu yineledim, ancak Gazze'ye yangın ihtiyacını tekrarladım. Hamas ile savaşı etkili bir şekilde kazanarak sivil nüfusu kurtarmak için İsrail'e soruyoruz”. Tajani'nin kendisi yarın sabah ortak bir toplantıda Oda ve Senato'nun yabancı komisyonlarında konuşacak.