Mehmet Demirkol, Galatasaray-Göztepe maçını kıymetlendirdi

İzmirliEfe

New member
AJANSSPOR-HABER

Yorumcu Mehmet Demirkol, Galatasaray’ın 4 maçlık puan kaybından daha sonra İstanbul’da Göztepe’yi 2-1 yenerek 3 puan kazandığı müsabakayı kıymetlendirdi.

“Morutan bu defa birinci yarının sonunda çıkmadı”

Fatih Terim’in öne geçtiği maçlarda Morutan’ı birinci yarı sonlarında çıkardığına dikkat çeken Demirkol, “Ama bu kere skora gereksinimi vardı ve 2-1 öne geçene kadar bunu yapmadı” dedi.

“İrfan Can’ın yediği golün bir niçini var”

Demirkol, Göztepe kalecisi İrfan Can Eğribayat’ın Muslera daha sonrası Galatasaray kalesi için adaylardan olduğunu vurgulayarak şu biçimde devam etti: “İrfan Can kendini göstermek istiyor. Üzerinde o denli bir baskı var. Yediği golün tek bir niçini var aslında. Bir iş yapıyorsan ona odaklanacaksın. Bir işi yaparken bir daha sonraki işi yapmaya başlarsan olmuyor. Daha dizini koyup topu almadan ayağa kalkıp oyunu başlatmak kederinde. Elinden topu kaçırdığı sırada topu tutmak yok aklında. Topu nereye atacağım var.”

“Galatasaray’ın defansın önünde oyun kuracak yapısı yok”

Demirkol, Galatasaray’ın temel sorunun defansın önünde oyun kuracak bir yapıyı oluşturamaması olduğunu söylemiş oldu.

Yorumcu şöyleki konuştu: “Galatasaray’ın sorunu Luyindima falan değil. Berkan uzaklık rekorları kırıyor. Bunu yapıyor âlâ niyetle çalışıyor. O konumda Fernando oynuyordu. Bu kadar koşuşturuyor muydu her yere? Topu koşturuyordu. Berkan şu an için yapamaz aslına bakarsan bunu. Galatasaray’ın çıkan 11’i isim isim epeyce güzel. Lakin oyun kurmak için 2 isim daha olması gerek. Bilhassa Marcao yoksa. Bütün sorun bundan kaynaklanıyor. Göztepe Halil Akbunar’ı sokup perişan etti orayı. Perişan derken 5 atarlar demek istemiyorum. Oyunu bozdu.”

“Galatasaray’ın talihi Göztepe ve Rizespor”

Demirkol, Galatasaray’ın ikinci yarıda orta alandan oyuncu eksilterek Diagne ve Halil’le sonuca gitmeye çalıştığını ve Fatih Terim’in talihinin yaver gittiğini söylemiş oldu. Demirkol, “İkinci yarıda Fatih Terim masayı devirerek yani oyunun kurallarını ortadan kaldırarak maçı çevirdi. Fakat sıkıntı.. Bahtları Göztepe ve daha sonra Rizespor… Ligin en oturmamış iki ekibinin olması” dedi.

“Ortada kocaman bir boşluk var”

Fatih Terim’in “İyi oynadık lakin skorlar bunu kapatıyor” demesini hatırlatan yorumcu, şöyleki konuştu: “Ben buna hiç katılmıyorum. Kazandığı maçlarda da yeterli oynamıyor. Bu maçta da hayli uygun bir oyun yoktu. Ortada kocaman bir boşluk var.”

“Marcao dönse bile sorun çözülmez”

Marcao’nun epeyce eleştirildiği Galatasaray’ın stoperi olmadığı düşünülen bir oyuncu olduğunu belirten Demirkol, “Önemi yokluğunda anlaşıldı. Lakin döndüğünde Galatasaray’ın meseleleri aşılacak orta alanı tıkır tıkır işleyecek diyemeyiz. Ben Fatih Hoca’nın devamlı olarak Ocak’ta transfer istemesini eleştiren biri olarak ben olsam ‘Savunmanın önüne iki tane isim alacaksınız… Oyuncular şunlar şunlardır’ diye baskı yaparım” diye konuştu.

Demirkol, bu orta saha yapısıyla Marcao dönse bile Galatasaray’ın oyunu domine edecek bir yapıya sahip olacağını düşünmediğini vurguladı.

“Fatih Terim’in boşluğunu doldurmak için 6 kişi gerek”

Galatasaray’da Fatih Terim’in doldurduğu yerin fazlaca büyük olduğunu söyleyen Demirkol konuşmasını şu biçimde bitirdi:

“Terim’i çıkartıp onun yerine bu nu koyalım mı olmaz. Nizamı değiştirmek gerek. Terim’in boşluğunu sportif yönetici, teknik yönetici, lider, uygun yardımcılar, futbol şube sorumlusu, 6 kişi falan doldurabilir lakin. Bahçıvan falan var da onları saymıyorum. Hoca net olarak ‘bana 3 sene lazım’ dedi. Artık buna ‘Yanlış mı oldu?’ diyenler var. O yüzden kimsenin sesi çıkmıyor. Şu 4 haftada kim olsa giderdi. Beşerler öfkeleniyor ve futbolculara yönlendiriyor.”