Meloni: “Sağlam bir çoğunluk, 5 yıllık bir ufkum var. Schlein? Muhalefeti sansürden ayırmıyor”

Sezai55

New member
“Ben fotoğraflarda evet diyen ve sonra her şeyi beceren ya da seni becermeye çalışan İtalya spagetti ve mandolini değilim”. Ve yine: “Ben sağlam bir çoğunluğun başkanıyım, kendime 5 yıllık bir ufuk veriyorum”. Yönetim kurulu genelinde konuşun, başbakan Giorgia Meloni. Quarta Repubblica’nın Rete 4’te yaptığı röportajda başbakan, muhalefete yönelik hiçbir eleştiriden kaçınmadan hükümetin Rai ve Corte dei Conti ile ilgili tercihlerini savundu. Elly Schlein – diyor ki – “muhalefeti sansürden ayırmaz”. Referans, Bakan Roccella’nın Torino Kitap Fuarı’ndaki protestosudur. “Sol, her şeyde otoriter olduğunuzu söylemeye devam ediyor, Fazio, Rai’den ayrılıp başka bir yerde çalışmak için ona daha fazla ödeme yapmaya karar verirse, otoriter olduğunuzu söylüyorlar, 2 Haziran’daki geçit töreninde otoritersiniz diyorlar. askerler kürsüyü selamlamak için her zaman olduğu gibi el kaldırıyor, şikayet etsen de otoriter olduğunu söylüyorlar çünkü bir bakanın aile tarihi kitabını kitap fuarında sunmasına engel olanlar var”.

Nicola Porro ile röportaj yapan başbakan, hükümetin Sayıştay’ın Pnrr üzerindeki denetim faaliyetini sınırlamaya karar vermesinin ardından ortaya çıkan tartışmalara yanıt veriyor. Önceki hükümetin yaptıklarını yaptığımızı sessizce gözlemliyorum” dedi. Ve saldırıyor: “Muhalefete atıfta bulunarak diyor ki, denetimleri yapmaya devam eden, altı aylık rapor yapan Sayıştay’da otoriter bir sürüklenme olduğunu ve kimsenin ağzını tıkamadığını söylüyorlar” . Yani sansür yok. Gerçekten de, sol “argümanların tükenmesine” saldırarak yeniden başlattınız. “Yönetemeyen otoriter bir hakkın öyküsünü ortadan kaldırıyoruz ve İtalya’da ve ulusal sınırların ötesinde, yönetme yeteneğine sahip ve başkalarının elde edemediği sonuçlara ulaşan güvenilir, güvenilir bir hak olduğunu gösteriyoruz”.

Ukrayna’daki savaşa gelince Meloni, “barış için çalışmaya devam etmeliyiz” diyor ve “barış kelimesinin bir işgalle karıştırılmaması şartıyla, Parlamento’daki çalışmalarımızın önemli bir parçası” olduğunu söylüyor. Başbakan, yarın cumhurbaşkanı ile görüşeceği Tunus ziyaretinden de bahsetti. Kays Said. “Tunus’un bugün başı belada. Çok hassas bir durum yaşıyor çünkü mali temerrüde düşme riski taşıyor ve açıkça Tunus hükümeti düşerse kesinlikle endişe verici bir senaryo yaşayacağız. Ve biz de bu senaryo üzerinde çalışıyoruz”. Meloni’nin bahsettiği senaryo, Kuzey Afrika ülkesinden ayrılan göç akışlarındaki artışla ilgili endişeler: “Kendimizi nesnel olarak şimdiye kadar meydana gelen en kötü durumda bulduk”, teşekkürler – açıkladı – “Türkiye’de, Suriye’de olan her şey, Afganistan, gıda krizi, Libya ve Tunus”.

Fransa ile ilişkiler üzerine (yarın Sergio Matterella Paris’e uçacak) ilişkilerin “mutlaka sağlam” olduğundan emin oldu. Ardından, “bazı gözlemcilerin uluslararası siyaset hakkında sanki gençler için bir şeymiş gibi, sanki birbirimizle konuşmuyor veya selamlaşmıyormuşuz gibi okuduğunu okumak…” iddiasından kendinizi uzaklaştırdınız. Son olarak, İtalya’yı çok eleştiren Fransız İçişleri Bakanı’nın açıklamalarına açıklık getirdi: “Bu önemli bir hataydı. Can sıkıcıydı ama siyaset ve partiler arasındaki ilişkileri ve hükümetler arasındaki ilişkileri ayırt edecek netliğe sahip olmak gerekiyor “.

Emek faslında başbakan, yürütmenin özellikle 1 Mayıs KHK’sı ile ilgili yaptığı tercihleri savunuyor. “Güvecesiz işlere yerleştirmiyoruz ve veriler bunu kanıtlıyor”, diğer şeylerin yanı sıra “özellikle kadınların istikrarlı sözleşmeleri sayesinde: bir boşluğu dolduruyoruz ve bu benim için olağanüstü bir sonuç”. Meloni, temel gelirin durdurulması ile ilgili olarak, “Dünyada var olan tek gerçek sosyal asansör çalışmaktır, gelişmenizi sağlayan tek koşuldur, burada da kimin çalışabileceğini kimlerin çalışamayacağını ayırdık ve yaptık. çalışamayanlara ve çalışabilenlere yardım bıraktık, onların yoksulluk durumundan çıkmaları için koşulları önceden belirledik”.