Mustafa Cengiz’in basın toplantısı iptal edildi! Hastaneye gidecek…

İzmirliEfe

New member
AJANSSPOR – HABER

23 Ocak 2018 – 22 Haziran 2021 tarihlerinde Galatasaray’ı yönetim eden Lider Mustafa Cengiz, bugün düzenleyeceği basın toplantısını sıhhat meseleleri niçiniyle iptal etmek zorunda kaldı. Cengiz, sıhhat denetimleri için hastaneye gidecek.

Burak Elmas’a yanıt verecekti

Mustafa Cengiz, Disiplin Şurası’na sevk edilmeleri üzerine bugün saat 15:00’te bir basın açıklaması yapacaktı. Abdurrahim Albayrak, Yusuf Günay, Dilek Kutlu ve Ömer Cansever üzere evvelki periyodun yöneticileri de eski lider Cengiz’in yanında olacaktı. Cengiz, basın toplantısında Burak Elmas idaresinin aldığı Disiplin Şurası sonucuna yanıt verecekti.

Ajansspor.com’un Galatasaray muhabiri Burhan Can Terzi, basın toplantısının iptaline ait: “Galatasaray eski lideri Mustafa Cengiz’in sıhhat sorunu sebebiyle 15’teki basın toplantısı iptal edildi. Mustafa Cengiz, denetim için hastaneye gidecek” dedi.

Ne olmuştu?

Galatasaray’da Burak Elmas idaresi, haziran ayında yapılacak seçimi iptal sonucuna imza atan eski lider Mustafa Cengiz ve idare şurası üyelerini disipline sevk etmişti. Elmas idaresi aldığı kararla eski Galatasaray lideri ve idare konseyi üyeleri hakkındaki şikayeti sürece koymuş oldu.

Elmas tüzüğü gösterdi

Lider Elmas, eski liderin disipline verilmesine münasebet olarak Galatasaray Tüzüğü’nün 111. unsurunu gösterdi. İlgili hususta “Yönetim Heyeti, işbu Tüzük’ün 110.1 unsuru uyarınca yapılan müracaatları en geç 15 (on beş) gün ortasında Disiplin Konseyine sevk etmekle yükümlüdür” sözleri yer alıyor.

Mustafa Cengiz’in sıhhat durumu nasıl?

Galatasaray’ın Divan Heyeti üyesi Hayri Kozak, eski Lider Mustafa Cengiz’in sıhhat durumunun makus olduğunu heyette lisana getirmişti. Cengiz idaresinde nazaranv alan Abdurrahim Albayrak, Cumhuriyet Gazetesi’ne verdiği demeçte, Mustafa Cengiz’in sıhhat durumuna dair: “İki gün evvelden Mustafa liderle konuştum. Durumu hakkında sizlere de bilgi vereyim. Hiç uygun değil. Hastaneye kaldırdılar artık de. En son hayli ağır bir ilaç vermişler. Düzgün sonuçlar vermeye başlamış lakin hayli hırpalıyormuş. Çok yorulmuş. Yani gidişat âlâ değil. Allah yardımcısı olsun. İnşallah geriye dönük de o günlerin fazla üzerine düşmeyiz. Üzmeyelim kendisini” tabirlerini kullanmıştı.

Ekrem İmamoğlu, Cengiz’i ziyaret etmişti

2019 Mahalli Yönetimler Seçimleri’nde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı’na seçilen Ekrem İmamoğlu, toplumsal medya hesabından Galatasaray’ın eski Lideri Mustafa Cengiz’le alakalı bir paylaşım yapmıştı. İşte o gönderi:

Galatasaray Spor Kulübü’nün eski Başkanı Sayın Mustafa Cengiz’i bu akşam ziyaret ettim. İstanbul ve spor üzerine keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Ev sahipliği için Cengiz ailesine teşekkür ederim. pic.twitter.com/g1j017RrYy

— Ekrem İmamoğlu (@ekrem_imamoglu) July 29, 2021