RAI, çalışanlar ve işbirlikçileri için referandum ve seçim taahhüdüne karşı dairesel iptal etti

Sezai55

New member
“Sadece ekonomik bir bakış açısından değil, aynı zamanda çalışma koşulları açısından da, anlaşmazlıktaki taraflardaki hükmü cezalandırır ve bu nedenle düşünce ve dernek özgürlüğü nedeniyle özel bireylerinde meşru bir görüş ifade edenleri ayırt eder”: Bu motivasyonla Busto Arsizio, Mahkeme'nin 5 Mayıs ayına kadar dairesel içsel içsel olarak iptal edilir, Giampaolo RossiBu, buradan 8 Haziran'a kadar referandum faaliyetleri yapacak tüm çalışanlar ve işbirlikçileri için kısıtlamalar getirdi.

Bu sabah gazetesinde Cumhuriyet Bununla birlikte, SLC CGIL ve ANDOS Derneği tarafından, hem Roma eyaletindeki bir belediyede tek bir işçi adayı tarafından hem de toplu olarak ayrımcılık için Rossi'nin mektubunu açıkladı.

Hakim Franca Molinari Kolektif çekiciliğe, “İtalyan Radyo Televizyonu spa'ya ayrımcı etkiyi önlemek için gerekli olan iç iletişimdeki değişikliklerin (…) derhal etkisi ile evlat edinmeyi sipariş ederek cevap verdi.

Avukatlar tarafından itiraz edilen Rossi'nin direktifi Carlo de Marchis GómezMatilde Bidietti Ve Silvia ContiRai'nin tüm çalışan bedeniyle, KDV veya Cococo maçlarıyla da ilgileniyordu. Reklamın arzusuna göre, aday olanlar, küçük bir belediyede bile, tatil veya izin almalı veya izinli kalmalıdır; Ancak sadece bu değil, referandum kampanyasına katılanlar bile bunu şirkete iletmiş olmalı, böylece yayınların kredileri tarafından yerleşmiş olacaktı. Başvuru sahipleri, “Kişinin düşüncelerini ve ortaklığını özgürce ifade etme hakkını engelleyen ceza nesneldir” diye yazdı.

Mahkeme ona “açık bir cümle ile – SLC CGIL Genel Sekreteri Riccardo Saccone – Sonunda Rai'ye, seçim rekabetindeki kurallara saygı duyulduğunu açıklıyor, aslında işçilerin medeni haklarının askıya alınmasına dönüşemiyor. Rai bu cümleyi değerlendirmek için uygun olacaktır: Doğruluk ve tarafsızlık, sessizlik ve sansürle hiçbir şekilde kafiye değildir. Roma işçisinin kendi kutsal hakkını kullanmaya karşı ayrımcılık yapmadan çalışma koşulunda mümkün olan en kısa sürede konulmasını bekliyoruz. Tıpkı kamu hizmetinin görevini yerine getirmesini ve nihayet Haziran referandumunda ülkeyi bilgilendirmesini talep ettiğimiz gibi ».

RAI, “Kamu Hizmetinin tarafsızlığını ve tarafsızlığını korumak için doğan bu kuralların – 2018, 2020 ve 2022'de seçim konsültasyonları ve referandum hakkında zaten yer aldığını” belirtiyor.

RAI devam ediyor: “Kurallar, seçim adaylarını kabul edenlerin şirketle derhal iletişim kurmaları gerektiğini öngörüyor: çalışan işçileri, koltukları kapatma gününe kadar tatillerden veya diğer izinlerden yararlanmaya davet edilirken, kendi işbirlikçileri mevcut sözleşmeyi askıya almaya davet edilir. Bu yükümlülükleri öngören düzenleyici hüküm “.

Basın bülteninin altını çizmektedir: “Bir sonraki referandum danışmanlığı durumunda, özellikle son genelge – geçmişte olduğu gibi – daha önce bahsedilen davetiyeler olmasa da referandum komitelerini destekleyen işçiler için belirli bir hüküm içermez. Hepsi, çalışanların/işbirlikçilerinin, seçicilerde bile, işbirlikçilerinin herhangi bir şekilde etkilemesini önlemek amacıyla, şirketin üçüncü tarafını korumak için.